Reageer op de stelling: In aanvulling op de eigen (contra)expert is een onafhankelijk onderzoeksbureau voor gedupeerden nodig en wenselijk!

 

Sinds drie jaar is in ons land een schadeonderzoeksbureau actief dat uitsluitend optreedt voor gedupeerden: NLOI.  In een interview in Risk & Business stelt directeur en oprichter Jaap Terhenne dat de  praktijk van alledag geregeld uitwijst dat er bij schadeonderzoek geen gelijke uitgangspositie is tussen verzekerden en verzekeraars. “Schadeonderzoek is echter nog altijd het exclusief domein van verzekeraars. Die zullen bewust of onbewust toch meer naar de eigen belangen en dus minder naar de belangen van verzekerden kijken dan een eigen onderzoeker zal doen. En dat terwijl juist voor verzekerden de impact van een schade – en daarmee dus ook een snelle, adequate schaderegeling –  vaak enorm is. Immers, de bedrijfscontinuïteit is vaak in het geding.”

Wat vindt u? Heeft Jaap Terhenne een punt of bent u een andere mening toegedaan? We zijn benieuwd naar uw visie hieromtrent.   Vul de poll hieronder in of doe dat op de website  www.riskenbusiness.nl

Uitslag Poll vorige week: Meer dan een derde lezers ziet geen enkel innovatief segment in de verzekeringsbranche

Meer dan eenderde (35,7%) van de lezers van Risk & Business die de poll van vorige week hebben ingevuld, is van mening dat geen enkel segment in de verzekeringsbranche als innovatief bestempeld kan worden. Op de vraag Wat is het meest innovatieve segment in de verzekeringsbranche? antwoordde  21,4% met zowel schadeverzekeraars als reconditionerings- en schadeherstelbedrijven. Een op de zeven (14,3%) respondenten noemde schade-experts en 7,1% makelaars/tussenpersonen. Zowel volmachtbedrijven als de categorie overig (levensverzekeraars, pensioen- en hypotheekinstellingen)  kregen geen enkele stem van de lezers.