Randstad Personenschade opent afdeling schaderegelingen Turkije

 

Randstad Personenschade, het grootste interculturele letselschadebureau van Nederland, opent een afdeling die zich gaat richten op het regelen van schades in Turkije. Daartoe heeft Randstad advocaten tot zijn beschikking die gevestigd zijn in Istanbul en Izmir. Voor de behandeling van de schades in Turkije is het bedrijf EUROASIA Legal Assist Ltd. opgericht, dat vanuit Nederland wordt aangestuurd.

In een toelichting stelt Randstad Personenschade dat in Nederland ruim 23% van de bevolking een migratie-achtergrond heeft, waarvan een groot deel bestaat uit mensen van Turkse afkomst. “Zij gaan regelmatig op vakantie, familie- of werkbezoek in het thuisland en daarnaast groeit het toerisme van Nederland naar Turkije jaar na jaar en ook het aantal schades in Turkije van en door Nederlanders neemt toe. Om die schades goed en efficiënt te behandelen is specialistische kennis nodig van het Turkse recht en de Turkse taal. Dat kunnen wij partijen bieden”, benadrukt initiatiefnemer Ethem Emre.

Wanneer Nederlanders als veroorzaker of slachtoffer betrokken raken bij een ongeval in Turkije, dan dient de schade ter plekke te worden geregeld. “Daarvoor is kennis nodig van de Turkse regels en werkwijze. Randstad Personenschade beschikt over die kennis. Daarom is zij de partij bij uitstek om namens verzekeraars deze buitenlandschades op een soepele manier te regelen. Daarbij is het doel om zo snel mogelijk tot een voor alle partijen acceptabele regeling te komen.”

 Schaderegelingen Turkije
De afdeling Turkije-schades van Randstad Personenschade zal voornamelijk werken in opdracht van aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars voor schaderegelingen (zowel letsel als materieel en zowel verhaals- als WA-schades), toedrachtsonderzoek, fraudeonderzoek en gerechtelijke procedures. Er is nadrukkelijk aandacht voor efficiëntie en kostenbeheersing.

Emre licht toe: “Bij de intake vindt een haalbaarheidsonderzoek plaats, om eventuele onnodige kosten te voorkomen. Want hier gaat in de praktijk veel mis.” Voor de behandeling van de dossiers zullen gespecialiseerde Nederlandstalige advocaten worden ingezet met diepgaande kennis van het Turkse schaderegelingsproces. Voor opdrachtgevers is er een vast aanspreekpunt in Nederland. Voor de behandeling van de schades in Turkije is zoals aangegeven het bedrijf EUROASIA Legal Assist Ltd. opgericht, dat vanuit Nederland wordt aangestuurd.