PwC: Schade storm Arwen kan oplopen tot 300 à 350 miljoen euro

“Op basis van de omvang van Storm Arwen en de tot nu toe waargenomen schade schatten wij dat de verzekeringsschade tussen de 250 en 300 miljoen pond (293 a 351,5 miljoen euro) kan bedragen. De storm Ciara en de storm Dennis vorig jaar hadden beide een hoge windsnelheid, maar bracht  ook aanzienlijke overstromingsschade mee zich mee”, stelt Mohammad Khan, General Insurance Leader, bij PwC UK

Verzekeringsmaatschappijen hebben in het weekend en vandaag veel telefoontjes gekregen over de storm Arwen. De meeste telefoontjes hadden betrekking op schade aan huizen en auto’s – vooral aan huizen, maar zoals gebruikelijk bij een zware storm duurt het langer voor claims van bedrijven worden gemeld en beoordeeld.

Khan: “De meeste schadeclaims als gevolg van stormen zoals Arwen betreffen beschadigde daken, bijgebouwen en schade door omgevallen bomen en omheiningen, maar ook bedrijfsschade door stroomuitval, dus we zien wel veel schadeclaims, maar niet veel claims met een hoge waarde. De gemiddelde schadeclaim voor een huis als gevolg van een storm bedraagt tussen de £1.000 en £1.500 (hoewel sommige claims kunnen oplopen tot meer dan £100.000 als er bijvoorbeeld schade aan een huis wordt veroorzaakt door een omgevallen boom). Wanneer er sprake is van een combinatie van veel wind en regen, zijn de schadeclaims vaak veel groter, bijvoorbeeld gemiddeld tussen de 25.000 en 35.000 pond voor een overstromingsclaim voor een doorsneehuis.”