Programma DEKRA Marine Seminar op 21 maart a.s. bekend

Op donderdag 21 maart a.s. organiseert DEKRA Marine haar tweejaarlijks seminar voor relaties. De bijeenkomst, die andermaal plaatsvindt in het Zalmhuis in Rotterdam, staat dit keer in het teken van ‘De Nieuwe Zijderoute’. “Een onderwerp dat voornamelijk geassocieerd wordt met het spoorvervoer van China naar Europa. Het is echter onderdeel van het Belt and Road Initiative (BRI), waarbij China circa 150 miljard dollar per jaar investeert in de infrastructuur ten behoeve van haar handelsroutes. Ook het optimaliseren van het zeevervoer via de traditionele routes en via de Noordelijke IJszee zijn onderdeel van dit project”, aldus DEKRA Marine in een toelichting.

De impact van het BRI op de economie en de geopolitiek, maar ook de risico’s die de verschillende manieren van vervoer met zich meebrengen en wie de aan te spreken partijen zijn als er iets fout gaat onderweg, zullen tijdens het seminar aan de orde komen aan de hand van presentaties van een zestal sprekers. Tevens zal DEKRA Marine  een boekje over dit onderwerp presenteren en aan de aanwezigen uitreiken.

Omstreeks 17:00 uur verwachten wij de presentaties te hebben afgerond waarna u, onder het genot van een drankje en in een ontspannen sfeer, de gelegenheid hebt om met uw vakgenoten van gedachten te wisselen en eventueel gerezen vragen en/of inzichten met elkaar te delen.

Programma

12:00 – 13:00 Ontvangst Met koffie/ thee/ melk en een broodje                                           13:00 – 13:10 Opening Huib Ort, Manager Marine – DEKRA Experts                                     13:10 – 13:40 De Nieuwe Zijderoute Maup Hoppzak, Schade-expert – DEKRA Experts 13:40 – 14:00 Synchromodaal vervoer Laurens Leppers, Jurist – ASA Legal Assist          , 14:00 – 14:30 Transportomstandigheden op de Zijderoute Rien Gulden, Head of Multimodal and Dedicated Solutions – DB Schenker Logistics Nederland                           14:30 – 14:40 Intermezzo Carlijn ten Bruggencate, Partner advocaat – CXTB Advocaten en  Ernst Bulthuis, Partner advocaat – ROHE Advocaten                                                     14:40 – 15:10 Pauze                                                                                                                              15:10 – 15:40 Regres op de spoorroute, Carlijn ten Bruggencate                                      15:40 – 16:10 De Noordelijke zeevaartroute. Uitkomst of valkuil?, Ernst Bulthuis                     16:10 – 16:40 De geopolitieke betekenis voor Nederland en de EU, Onno de Jong, Consultant Transport, Infrastructure & Mobility – Ecorys                                                             16:40 – 17:00 Rondvraag en afsluiting                                                                                              17.00 – 19:00 Borrel