Prevent Survey neemt minderheidsbelang in TowService; beide bedrijven nu onder één dak

0

De beide in de maritieme sector actieve bedrijven TowService B.V. en Prevent Survey B.V. zullen de in het afgelopen jaar in gang gezette samenwerking op intensievere wijze voortzetten. Daartoe heeft Prevent Survey een belang genomen van 50% in TowService met de intentie dat aandeel de komende drie jaar  te verhogen naar 100%. Ook zullen per 1 januari a.s. beide bedrijven onder één dak zijn gehuisvest: aan de Schuttevaerkade 99 in Dordrecht, het kantooradres van Prevent Survey.

TowService levert met haar medewerkers als onafhankelijk Marine Warranty Survey bureau diensten voor sleepreizen, zware lading en speciale transporten, vooral ten behoeve van verzekeraars. Prevent Survey (4,5 fte) is een bureau dat onder meer is  gespecialiseerd in- en uithuur van surveys, warranty surveys en bunker surveys, dat vooral werkzaamheden verricht voor bedrijven in de maritieme sector.

Leo van Houwelingen , directer van Prevent Survey en voormalig schade-expert bij onder meer Touw en Halyard Survey, ziet vooral voordelen van de krachtenbundeling in de uitbreiding van het dienstenpalet aan opdrachtgevers. “Door de samenwerking versterken wij elkaar op verschillende terreinen en kunnen we door de bundeling van onze specialismen onze wereldwijde diensten, die goed op elkaar aansluiten, aanbieden aan onze opdrachtgevers. Wij zijn ervan overtuigd dat hierdoor synergievoordelen (one stop shopping) ontstaan voor zowel onze opdrachtgevers als voor ons.”

Laat een reactie achter