Polygon neemt branchegenoot ACI-Groep over 

Polygon heeft een nieuwe stap binnen haar groeistrategie gezet met de overname van ACI-Groep. “ACI-Groep wordt onderdeel van Polygon en beide bedrijven versterken hiermee hun marktpositie in Nederland. Gezamenlijk zullen de klanten nog beter bediend worden met meer services en vestigingen. ACI-Groep blijft actief onder haar huidige naam. Polygon heeft reeds landelijke dekking, maar wordt door de overname een nog grotere speler binnen de Nederlandse reconditionering- en schadeherstelmarkt”, aldus beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht. 

Marlies van der Meulen-Sahni, Algemeen Directeur van Polygon Nederland (rechts op de foto), is verheugd over de krachtenbundeling. “Naast onze organische groei, willen wij ons marktaandeel verder vergroten door middel van deze acquisitie. Door de overname van ACI-Groep groeien we naar 17 vestigingen en krijgen we er ruim 60 goed getrainde professionele specialisten bij. Met een sterke partner als ACI-Groep zien we mooie kansen voor de toekomst. De klantenportefeuille is een waardevolle aanvulling op die van Polygon. We verstevigen de bestaande service lines brand- en waterschadeherstel, lekdetectie en droogtechniek én breiden uit met specialistische diensten als brandpreventie en industriële reiniging in de procesindustrie.”

Bert van Ingen, Algemeen Directeur van ACI-Groep (links), is eveneens zeer tevreden met de kans om samen verder te gaan:  “De ambitie van ons beiden is om een excellente dienstverlener te zijn op het gebied van hulp na calamiteiten. We spreken dezelfde taal en voor onze medewerkers liggen er hele goede kansen om zich verder te ontwikkelen. Op nationale én internationale projecten kunnen we de krachten bundelen.” Van Ingen blijft verbonden aan de organisatie en gaat zich richten op de contacten met de opdrachtgevers, het verder uitbouwen van de duurzaamheid en het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, waarbij het inspiratie- & trainingscentrum in Tiel een welkome aanvulling is.

In de gezamenlijke toekomstkunnen beide bedrijven met meer vestigingen het groeiend aantal schades  nog beter opvangen. Ook zal meer worden ingezet op grote schades (Major & Complex Claims). ACI-Groep beschikt reeds over een calamiteitentrailer en met de overname groeit het aantal medewerkers van Polygon Nederland naar circa 250. “Naast een gedeelde strategische visie is er een goede DNA match tussen ACI-Groep en Polygon. ACI’s merkbelofte ‘Voorzorg – Ontzorg – Nazorg’ sluit volgens beide bedrijven goed aan bij die van Polygon: Always By Your  Side.’ 

Profiel beide bedrijven

ACI-Groep werd 24 jaar geleden opgericht door Bert van Ingen en groeide, met behulp van zus Wilma van Ingen en het betrokken team, uit tot een belangrijke dienstverlener in industriële reiniging en schadeherstel. Met vier  vestigingen in de regio’s Tiel (Hoofdkantoor en Nationaal Reconditionering Centrum), Arnhem/Nijmegen, Dordrecht/Breda en Rotterdam/Den Haag, heeft het bedrijf een sterke positie in het midden van Nederland van oost naar west. ACI-Groep levert diensten op het gebied van brand- en waterschade herstel, lekdetectie, desinfectie, brandpreventie, sloop, bouw, onderhoud, en verhuizing/opslag.

Polygon Nederland is onderdeel van de Polygon Group, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en wereldwijd circa 5.300 medewerkers. Het bedrijf was eerder onderdeel van Munters dat in 1955 werd opgericht door Carl Munters. In 1985 werd de afdeling ‘Moisture Control Services’ opgericht. Het servicebedrijf kwam in 2010  in handen van investeringsmaatschappij Triton en ging verder onder de naam Polygon. Recentelijke eerdere overnames betroffen Tiedema Lekdetectie en Droogtechniek en VANWAARDE. Polygon Nederland heeft 13 vestigingen en het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn.