Polygon Nederland ziet volop mogelijkheden tot verdere groei

 

Gesterkt door de gestage groei in de afgelopen jaren is Polygon Nederland  positief gestemd over de toekomst van de reconditioneringsbranche in zijn geheel en die van het eigen bedrijf in het bijzonder. “We hebben de ambitie om verder te groeien en zien daartoe volop mogelijkheden. We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de kwaliteit van onze medewerkers. Dat vertaalt zich onder meer in een hoge klanttevredenheid en naar verwachting meer werk”, zegt directeur Marlies van der Meulen in een interview in het vorige week verschenen digitale magazine van Risk & Business

 

Gevraagd naar de huidige trends op reconditioneringsgebied, zegt zij in het interview een vermindering van het aantal brandschades waar te nemen en een toename van het aantal waterschades, vooral als gevolg van hevige lokale regen- en hagelbuien. “In de verzekeringsbranche hebben we te maken met resultaten die zwaar onder druk staan en kosten- en schadelastvermindering hoog op de agenda staan. Niet voor niets is vanuit het Verbond van Verzekeraars in een rapport over klimaatverandering en de verwachte toename van wateroverlast al een premieverhoging aangekondigd. Hierbij kunnen wij als waterschadespecialist als geen ander een rol van betekenis  spelen.”

In dit verband wijst zij op een bijzondere trend: de komst van een extra tussenschakel in de vorm van een soort regisseur in schade die voor verzekeraars en andere opdrachtgevers het schadeherstel inkoopt en regisseert. “Op zich lijkt dat een kostenverhogende stap, maar die bedrijven slagen er juist in de kosten en schadelast omlaag te brengt”, aldus Van der Meulen, die  als andere trend noemt de verdere digitalisering binnen de verzekeringsmarkt waardoor met behulp van geavanceerde IT-schades meer automatisch worden afgewikkeld. “Daarnaast verwacht ik een verdere toename van het naturaherstel.”