Ploum verstevigt positie met het aantrekken van de transportrechtadvocaten van Codex Mulder

Per 1 januari is het team Handel, Douane en Logistiek van Ploum versterkt. Jeroen Zandt (midden), afkomstig van het Amsterdamse nichekantoor Codex Mulder, treedt toe tot de maatschap van het advocaten- en notarissenkantoor Ploum in Rotterdam. Jeroen zal het team samen met twee medewerkers versterken: Demi van Hove (rechts) en Jorijn Zijlstra (links) . Allen hebben een stevig trackrecord in het transportrecht en dat vormt een waardevolle uitbreiding van deze praktijk binnen het full servicekantoor Ploum.

In 2019 traden Jikke Biermasz en Marijn van Tuijl toe tot de partnergroep waarmee Ploum al uitgebreide juridische kennis en ervaring in huis haalde op het gebied van internationale logistiek en goederenhandel inclusief het Europese douane- en levensmiddelenrecht. Alsmede kennis en ervaring op het gebied van civielrechtelijke contract- en aansprakelijkheidskwesties die voortvloeien uit geschillen met douane, NVWA en andere toezichthouders die een rol spelen bij in- en uitvoer van goederen. Sinds die tijd heeft het kantoor hard gewerkt aan de uitbreiding van de praktijk. Hiermee verstevigt Ploum haar positie in de logistieke mainport van Europa: Rotterdam.

Met de komst van Jeroen, Jorijn en Demi bestaat Ploums praktijkgroep Douane, Handel en Logistiek inmiddels uit drie partners ondersteund door een team van acht advocaten, een fiscalist en twee juridisch medewerkers. Daarmee is het een van de grootste teams met deze specialisatie in Nederland. Voor de cliënten van Codex Mulder biedt dit de garantie dat hun belangen ook in de toekomst worden behartigd door een stabiel team van ervaren specialisten, waarbij de inbedding in de dynamische omgeving van Ploum een verdere professionalisering van de praktijk mogelijk maakt.Ploum speelt hiermee in op de wens van vele cliënten in de logistieke sector om meer juridische ondersteuning specifiek op het gebied van handelsrecht en transportrecht te krijgen.

Jeroen Zandt is een echte ‘natte’ advocaat. Hij is gespecialiseerd in transportrecht, handelsrecht en verzekeringsrecht. In 1998 startte Jeroen zijn loopbaan in Rotterdam bij Loeff Claeys Verbeke. Later stapte hij over naar SchutGrosheide, dat opging in DLA Piper. In 2008 was hij betrokken bij de oprichting van Codex Mulder Advocaten.

Met Jeroen komen van Codex Mulder Advocaten ook Demi van Hove en Jorijn Zijlstra naar Ploum. Jorijn is een ervaren contractenschrijver, die na haar studie in Maastricht sinds 2014 deel uitmaakt van het team. Zij heeft uitgebreide ervaring in de logistieke sector en heeft een bijzondere interesse in de milieurechtelijke aspecten. Demi heeft in 2016 de master Public International Law afgerond aan de Universiteit Leiden en werkt sindsdien met Jeroen samen. Demi is gespecialiseerd in het transport- en verzekeringsrecht en heeft bijzondere expertise op het gebied van passagiersclaims in de luchtvaart.

Zandt: “Voor onze praktijk en voor onze cliënten is Ploum het beste van twee werelden: de grotere omvang maakt een hogere graad van professionaliteit mogelijk, terwijl het kantoor compact genoeg is om oog te houden voor de menselijke maat.”