Pieter Benschop verlaat na 18 jaar AREPA

Na een dienstverband van 18 jaar verlaat Pieter Benschop AREPA. Dat heeft het technisch reconditioneringsbedrijf afgelopen woensdag (5 september jl.) bekend gemaakt. Benschop zal per 1 december jl. terugtreden als executive director. Tot die tijd gaat AREPA op zoek naar een opvolger. Na 1 december a.s. zal Benschop tot 1 februari 2019 als adviseur aan AREPA verbonden blijven om het bedrijf te assisteren bij de transitie.

AREPA meldt voorts dat Paul van Beek en Andrea van Bruggen, die al langere tijd aan het Nederlands bedrijf verbonden zijn, aan de technisch reconditioneerder in ons land verbonden zullen blijven. Zij zullen beiden rapporteren aan Marianne Kjeldsen, Senior Operations Manager, die een bredere rol zal krijgen over alle Europerse activiteiten. Voor wat betreft het Nederlandse bedrijf is verder bepaald dat Ronald van Overbeek, adjunct-directeur, en Ed Jalink, directeur van AREPA Inspexx, zullen rapporteren aan Jørgen Dam, managing director bij AREPA. Bovendien meldt de technisch reconditioneerder dat het een zoektocht is gestart naar een sales manager voor Nederland. Deze zal gaan rapporteren aan Scott Carroll, Global sales Manager.

Pieter Benschop licht onder meer via LinkedIn zijn besluit als volgt toe: “Onlangs heb ik besloten om na 18 jaar AREPA te gaan verlaten. Na goed overleg zal dat op 1 februari a.s. plaatsvinden. Ik ben zeer dankbaar onderdeel te zijn geweest van het geweldige AREPA-team. Ik neem met trots afscheid van een prachtig bedrijf dat tot stand is gekomen door de tomeloze inzet van mijn collega’s en de support van jullie en vele anderen. Binnen AREPA zal een deel van mijn taken worden overgenomen door de hechte managementgroep. Na 1 februari ga ik voorlopig aan de slag met de wensenlijst die al jarenlang klaar ligt. Ik kan jullie verzekeren dat de lijst vrij lang is!”