Pieter Benschop na overname door Envista Forensics verantwoordelijk voor wereldwijde activiteiten AREPA

Na de overname door het Amerikaanse Envista Forensics zal Pieter Benschop, directeur van AREPA Nederland, als executive director verantwoordelijk worden voor de wereldwijde activiteiten van AREPA op het gebied van industriële en high tech reconditionering. Dat omvat behalve de bestaande werkzaamheden van het in 1981 opgerichte AREPA   op het gebied van technische reconditionering aan zowel verzekeraars, schade-experts en de scheeps-, offshore- en windenergie-industrie, ook de diensten die voorheen in Noord-Amerika werden aangeboden onder de merknaam van Envista’s TekPro Global.

 

Envista is wereldwijd een prominente speler op het gebied van forensische techniek & reconditionering, storingsanalyses, brand- en explosie-onderzoek, digitale recherche, ongevallenreconstructie, bouwadvies, geotechnische techniek, schade-evaluatie en reconditionering van installaties na allerlei rampen.  Het telt een 30-tal kantoren verspreid over Noord-Amerika, Latijns-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Singapore en Australië wereldwijd. “Met de overname van AREPA, dat haar hoofdkantoor heeft in het Deense Silkeborg,  breidt  Envista haar wereldwijde reconditioneringsactiviteiten uit en versterkt het haar marktpositie.

Algemeen directeur Grover Davis licht de overname als volgt toe: “AREPA is een vernieuwende leider in de reconditioneringsindustrie, levert haar klanten over de gehele wereld consultatieve en integrale oplossingen op het gebied van reconditionering. Behalve dat zij een uitzonderlijk product van wereldklasse leveren, heeft AREPA dezelfde gedrevenheid als Envista om klantenservice van wereldklasse te verlenen, waar ter wereld dit ook nodig is.”   Bob Wedoff, de president-directeur, voegt toe; ‘Onze samenwerking met AREPA, verheft echter onze reconditioneringsactiviteiten van een internationale organisatie naar een werkelijk wereldwijde organisatie en AREPA’s gespecialiseerde deskundigheid op het gebied van Scheepvaart en Energie vult de kracht van TekPro aan, ook op het gebied van uiterst uitdagende schade en rampen.”

Torben Vad, technisch directeur van AREPA: “Sinds AREPA in 1981 werd opgericht, is het streven naar uitstekende service altijd belangrijk geweest. Het verschaffen van zekerheid en groeimogelijkheden aan onze werknemers is een van mijn grootste verantwoordelijkheden, en Envista vertegenwoordigt al die belangrijke waarden die zorgdragen voor stabiliteit. Bovendien, als de marktleider op het gebied van forensische consultancy en techniek, levert Envista een scala aan spannende, nieuwe mogelijkheden voor de werknemers van AREPA en samen vormen wij een wereldwijde leverancier die de gezamenlijke diensten tot een nog hoger niveau tillen.”