PE-programma NIVRE voor komende weken

 

Bij het NIVRE staan de komende weken wederom tal van lezingen, seminars, trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Donderdag 30 augustus: branche Toedrachtonderzoekers: ‘Technisch onderzoek in de verzekeringsbranche’

De branchegroep Toedrachtonderzoek houdt op 30 augustus a.s. een kennisbijeenkomst met als titel ‘Technisch onderzoek in de verzekeringsbranche’. Het event vindt van 14.30 tot 19.30 uur plaats bij Van der Valk Vianen. Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met de technisch onderzoekers van TOPS georganiseerd, die zichzelf zullen introduceren.

Er zijn twee gastspreker: Reijer Venhuizen, werkzaam bij DEKRA Certification B.V. (voorheen KEMA Quality B.V) waar hij zich onder meer bezighoudt met onderzoek aan elektrische en elektronische onderlenen in geval van schade, om de oorzaak te achterhalen. Hij zal een presentatie geven over de algemene werking van zonnepanelen en daaraan gerelateerde schades (o.a. hagel, storm, brand).   Nico Kluwen, werkzaam bij EFPC en eigenaar van Nimirco B.V.  heeft meer dan 25 jaar ervaring met het inspecteren van elektrotechnische installaties en gebruikt deze ervaring bij de genoemde specialistische onderzoeken. Hij zal een presentatie verzorgen op het gebied van elektrotechniek NEN 1010.

Dinsdag 11 september; alle branches: De psychologie van het schadespel

Op dinsdag 11 september a.s. vindt er een nieuwe editie plaats van de eendaagse training ‘De psychologie van het schadespel’, die in samenwerking met Bleeker training & advies speciaal is ontwikkeld voor het NIVRE. Doel is het effectief kunnen communiceren onder spanning en het leren de ‘angels’ uit een gesprek te halen. Het programma heeft een interactief en door het werken met een acteur ook een levensecht karakter. Tijdens het programma komen onder meer aan bod: het herkennen van gedrag, omgaan met vervelende vragen en weerstand, het beïnvloeden van jezelf en je eigen spanning en het beïnvloeden van de ander, emotie en agressie. De training wordt van 09.00 tot 16.00 uur gegeven bij Bouw & Infra Park in Harderwijk.

Dinsdag 11 september; branche Scheepvaart & Techniek: Bezoek nieuwbouw kade Mississippihaven

Op dinsdag 11 september a.s. staat er voor de branchegroep Scheepvaart & Techniek een bedrijfsbezoek op het programma aan de nieuwbouw kade Mississippihaven. Nadere info volgt later.

Donderdag 13 september; voor alle branches: Nieuwe NIVRE-training ‘Weerbaar schaderegelen’

NIVRE heeft het bestaande palet aan trainingen uitgebreid met ‘Weerbaar schaderegelen’, een nieuwe training die primair bestemd is voor NIVRE Register-Experts. De eerste sessie vindt op donderdag 13 september van 09.00 tot 16.00 uur plaats bij Bouw & Infra Park in Harderwijk. Deze training is door Bleeker Training & advies ontwikkeld met als doel het bewust maken en voorbereiden op risico’s tijdens werkzaamheden en hoe te handelen bij grensoverschrijdend gedrag.

In een toelichting op de nieuwe training stelt NIVRE: “Steeds vaker komt bij experts een gevoel van onveiligheid om de hoek kijken wanneer schade-expert op huis- of locatie bezoek gaat. Het gaat daarbij onder andere om experts die tijdens een schaderegeling onheus bejegend of bedreigd worden of andere in andere onveilige situaties hebben moeten werken. Ook de hoeveelheid aan ‘zware‘ gesprekken, bijvoorbeeld een schadeafhandeling van iemand die zwaar letsel heeft opgelopen of een dierbare is verloren. Tot nu toe was er niets geregeld om de experts daarin te begeleiden en wij zijn heel content dat er nu een training is ontwikkeld.”

Tijdens de interactieve dag-training komen de volgende onderwerpen aan bod: voorbereiden huisbezoek, veilig op huisbezoek, grensoverschrijdend gedrag en weer naar huis. Het vooraf opstellen en insturen van een casus omtrent een leervraag is een verplicht onderdeel van deze training.

Woensdag 19 september; Branche Toedrachtonderzoek en Geassocieerd Register Coördinatoren Fraudebeheersing

Voor de branchegroep Toedrachtonderzoek en het Geassocieerd Register Coördinatoren Fraudebeheersing wordt op woensdag 19 september het Seminar letselfraude georganiseerd. Nadere info volgt later