PE-programma NIVRE voor komende weken

  Bij het NIVRE staan de komende weken  wederom een aantal cursussen en een workshop op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Donderdag 5 maart; branche Brand: NIVRE cursus basiskennis edelmetalen & edelstenen.
Op donderdag 5 maart a.s. staat voor de branchegroep Brand de NIVRE Cursus Basiskennis edelmetalen & edelstenen gepland. De cursus wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur bij Bureau Ouëndag & Silberman, Laan van Nieuw Oost-Indië 131F in Den Haag.
Tijdens deze interactieve cursus wordt er door TMV taxateur / NIVRE re Rob Silberman ingegaan op de herkomst van de materialen, de eigenschappen, het vakjargon, definities en het gebruik en de waarde van Edelmetalen en Edelstenen. Vaak is het zo dat de sieraden er niet meer zijn. De kunst van het vak is dan de juiste vragen te stellen om toch de waarde vast te kunnen stellen.
Aan het einde van de bijeenkomst kunnen de deelnemers aan de hand van praktijkvoorbeelden hun kennis toetsen bij het vaststellen van een gemiddelde waarde van (vermiste) sieraden. 

Donderdag 12 en 26  maart; branche Monitoring Bouw en Infra: Tweedaagse training ‘Geotechnische risico’s bij bouwprojecten’

Geotechnische risico’s bij bouwprojecten’. Zo luidt de titel van de tweedaagse training die op 12 en 26 maart van 15.30 tot 20.00 bij Van der Valk in Vianen wordt georganiseerd voor de branchegroep Monitoring Bouw en Infra. In een toelichting op de cuersus meldt NIVRE: “Grond en funderingen zijn de basis van elk bouwwerk, maar daarnaast ook een veel voorkomende oorzaken van bouwschade. Een goed begrip van geotechniek is essentieel om risico’s en schades goed te kunnen beoordelen”

In deze korte cursus, die wordt gegeven door PAO Techniek en Management, leren de deelnemers de basisbeginselen van grondmechanica en funderingstechniek, de belangrijkste geotechnische problemen en risico’s te herkennen en er adequaat op te reageren. Daarnaast komen praktische geotechnische aspecten in deze cursus aan de orde. De bouwput en verschillende funderingstechnieken staan in de cursus centraal. Ook is er speciale aandacht voor omgevingsbeïnvloeding en de noodzaak van een goede vooropname. De cursus wordt afgesloten met een toets.

Woensdag 18 maart: Branche Motorvoertuigen, specialisme ZM&T
Op woensdag 18 maart a.s. staat voor de in het NIVRE Register ingeschreven Motorvoertuigenexperts, specialisme ZM&T (Zwaar Materieel & Techniek) een viertal workshops op het programma rond het thema ‘Innovatie in de wereld van wegtransportmiddelen’. Plaats van handeling is Spuiterij Munsters in Deurne. De bijeenkomst begint om 16.30 uur (ontvangst vanaf 16.00 uur) en wordt omstreeks 21.00 afgesloten met een toets. Deze bijeenkomst wordt aangeboden door Spuiterij Munsters, Knapen Service en Ebusco 3.0.  

Donderdag 2 april: Zes bijeenkomstens tijdens Rendez Vous d’Expertise 

NIVRE heeft het programma gepresenteerd voor het Rendez Vous d’Expertise  dat de verschillende branchegroepen organiseren voor de ingeschrevenen in het NIVRE-Register en voor de relaties die hiervoor een uitnodiging ontvangen. De jaarlijkse ontmoetingsbijeenkomst voor schaderegelend Nederland en opdrachtgevers  vindt dit jaar plaats op donderdag 2 april a.s. in Hotel Vianen in Vianen. De bijeenkomsten beginnen variërend per branchegroep tussen 12.30 en 14.15 uur; de inloop en registratie tussen 12.45 en 13.30 uur. Vanaf 17.30 uur is er voor alle deelnemers een netwerkborrel en buffet.

Branches ATV/Agrarisch/Monitoring: “Het is niet moeilijk als je de oplossing weet”

Gastspreker Richard Engelfriet, spreker, columnist, onderzoeker en auteur van vele managementboeken, pleit in zijn presentatie voor het gebruik van gezond verstand en bespreekt aangenaam recalcitrant managementhypes. Na de pauze (“wordt” weg) zijn er vier workshops:

 1.Workshop Agrarisch : (Kwaliteits-)keuring in de tuinbouw…wat kunnen wij schade-experts daarmee?’; Spreker: John van Ruiten, directeur Naktuinbouw

2.Workshop Techniek: ‘Een milieucalamiteit, wat gaan we doen?’ ; Spreker: Leon van Zoggel, Specialist Gevaarlijke Stoffen bij Strukton Milieutechniek B.V.

3.Workshop Aansprakelijkheid:  “Het tuchtrecht voor NIVRE Register-Experts: “Lessons Learned”; Sprekers: Thomas Munnik en Lennard van den Berg, advocaten Ploum Rotterdam Law Firm sectie aansprakelijkheid & verzekeringsrecht

4.Workshop Monitoring Bouw & Infra: ‘Automatisch monitoren’; Spreker: Barry Engelen, National Account Manager Geo Solutions bij Topcon

 Branche Brand:  ‘Zoekt en gij zult vinden!’   

Tijdens de lezing ‘Sjerlok’ legt Brightmaven uit hoe zij met de combinatie van kunstmatige intelligentie en menselijke expertise ongekende resultaten bereiken in het terugvinden van (gestolen) objecten.  Na de pauze neemt voormalig weervrouw Margot Ribberink de toehoorders mee in het veranderende klimaat en vertelt ze over haar avonturen in de VS op zoek naar de zwaarste onweersbuien en tornado’s. 

Branche Motorvoertuigen: Programma ”Grenzen Verleggen”

Volkan Basut, eigenaar en trainer bij VobaTCA training, gaat in een lezing met als titel ‘Mentale programmering’ in op  de zeven ingrediënten van de westerse schuld-, straat-, schaamte-, en loyaliteitscultuur. Na de pauze geeft Carlo van de Weijer een blik op de toekomst in zijn presentatie ‘Internet of Vehicles’ , waarin hij onder meer ingaat op de wereldwijde verbindingen tussen fysieke apparaten en het internet.

Branche Personenschade: ‘De Arbeidsdeskundige: Smeerolie voor de letselschaderegeling’

De sprekers Erik Jan Wervelman, Peter van den Ham en Joop Schrok nemen de toehoorders mee in het onderwerp over de nut en noodzaak bij de inzet van een arbeidsdeskundige alsook de waarde daarvan. Zij zullen dit onderwerp vanaf diverse kanten belichten. Dit alles onder leiding van de dagvoorzitter Remco Heeremans, directeur van De Letselschade Raad, die wordt bijgestaan door Elise Fikse van Buzzmaster.

Branches Scheepvaart & Techniek en Transport/Goederen: ‘Een behouden vaart’

Butch Dalrymple Smith (Butchdesign sas) gaat in zijn presentatie ‘Yacht Restoration and Construction in Wood’  in op alle facetten om een klassiek jacht in goede conditie te houden, zoals door middel van onderhoud, reparatie en restauratie. Martijn Schipper Onderzoeker/Marine Accident Investigator van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vertelt over de werkwijze van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, met een verdieping naar de scheepvaart zoals onderzoeks-verplichtingen, publicaties, samenwerking met andere  partijen, wettelijke context, etc.

Branches Toedrachtonderzoek en Register Coördinator Fraudebeheersing: ‘Drie culturen: Broeders, hackers en maffia’

Dagvoorzitter is Marijn Schrijver, auteur van het boek Mocro Maffia, laat zien hoe digitale opsporing onmisbaar is geworden in de jacht op liquidatieverdachten. Maria Genova, schrijfster van bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’, toont aan hoe simpel het is om identiteitsfraude te plegen en zelfs tot beveiligde computersystemen van verzekeraars door te dringen.  Volkan Basut, eigenaar en trainer bij VobaTCA training, gaat in een lezing met als titel ‘Mentale programmering’ in op de zeven ingrediënten van de westerse schuld-, straat-, schaamte-, en loyaliteitscultuur.

Voor meer informatie: https://www.nivre.nl/rendez-vous-2020/