PE-programma NIVRE voor de maand september

Bij het NIVRE staan deze maand een aantal lezingen, seminars, trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Donderdag 14 september; Branche Risicodeskundige: ‘Beveiligingsmiddag, bent u nog up-to-date?’

De vakcommissie Groot Zakelijk van het geassocieerd Register Risicodeskundigen (NIVRE) organiseert op donderdag 14 september a.s.  het seminar ‘Beveiligingsmiddag, bent u nog up-to-date?’. Plaats van handeling is Vebon in Zoetermeer van 13.00 uur tot 19.00 uur. Deelnemers worden in samenwerking met gerenommeerde bedrijven op dit vakgebied bijgepraat over ontwikkelingen met betrekking tot inbraakbeveiliging, diefstalpreventie en normering. Naast diverse lezingen is er ook veel te zien deze middag, waarbij er veel aandacht is voor de nieuwste technieken en toepassingen. Bedrijven die zullen deelnemen aan deze dag zijn onder andere: GPS Perimeter (buitenterrein beveiliging), UCS (marktleider op elektronisch detectiegebied), Moving Intelligence (specialist in voertuigvolgsystemen), Protec (leverancier van mistgeneratoren), AVD Security (leverancier van hoogwaardige camerasystemen) en KIWA (specialist op normeringen, o.a. de doormelding zal hier worden behandeld). Daarnaast worden ook de ontwikkelingen besproken met betrekking tot de VRKI-richtlijn.

Vrijdag 15 september; Branche Scheepvaart en Techniek: ‘Cursus Scheepvaart en Techniek Module 2 – Scheepscasco en overige technische verzekeringen’

Voor de branchegroep Scheepvaart en Techniek wordt op vrijdag 15 september a.s. van 09.30 tot 16.30 uur bij BCN Rotterdam in Capelle a/d IJssel de cursus ‘Scheepvaart en Techniek, Module 2 – Scheepscasco en overige technische verzekeringen ’georganiseerd. Deze module is verplicht gesteld ten behoeve van inschrijving in het Register van de branche Scheepvaart en Techniek als NIVRE Register-Expert.  Tijdens deze eendaagse cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: zeecascoverzekeringen, aanbouwverzekeringen, CAR-verzekeringen en andere technische verzekeringen Aan de cursus gaat zelfstudie vooraf.

 Dinsdag 19 september; Branche Scheepvaart en Techniek: ‘Bedrijfsbezoek aan GBS Gearbox Services International’

 Op dinsdag 19 september staat van 15.00 tot 20.00 uur voor de branchegroep Scheepvaart en Techniek een bedrijfsbezoek op het programma bij GBS Gearbox Services International in Oud-Beijerland.  Het bedrijf heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een onderhoudsbedrijf voor objecten van zeer verschillende afmetingen. Draaien, frezen en ponsen zijn de belangrijkste werkzaamheden.   Tijdens het bedrijfsbezoek zal er na een introductie over GBS Gearbox Services International tijdens een presentatie nader worden ingegaan op diverse onderwerpen, waaronder de werking en het onderhoud van tandwielkasten en tandwielen, schade, inspectie en revisie in de werkplaats en op locatie, en laser cladden. Er vindt ook een rondleiding plaats door de werkplaats.

Woensdag 20 september; Branche Toedrachtonderzoek en geassocieerd register Coördinator Fraudebeheersing: ‘Actualiteiten in ons vakgebied’

 Op woensdag 20 september a.s. wordt voor de branchegroep Toedrachtonderzoek en het geassocieerd register Coördinator Fraudebeheersing een seminar georganiseerd met als titel ‘Actualiteiten in ons vakgebied’. De bijeenkomst wordt van 14.30 tot 19.30 uur gehouden in het Postillion Hotel in Bunnik. Eén van de sprekers is Menno Helvensteijn, alliantiemanager financiële sector bij Knooppunt Financieel-economische criminaliteit van de Landelijke Eenheid; hij zal een presentatie verzorgen over Publiek-private samenwerking in de opsporing en preventie van verzekeringscriminaliteit. Felix Olijslager, eigenaar van het Informatiepunt voor Security en Recht (NISeR), zal ingaan op het Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen (PIFI). Mede door onduidelijke of onjuiste uitspraken van toetsende instanties (zoals het Kifid) is beeldvorming ontstaan die niet klopt. Deze misverstanden worden benoemd, maar ook de oplossingen voor de praktijk. Tevens zal de jurisprudentie uit 2016 en 2017 worden besproken die nieuwe inzichten bieden voor het uitvoeren en afwikkelen van onderzoeken door verzekeraars. Tijdens het seminar worden verder de praktische consequenties van de AVG besproken op gebied van fraude. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR of AVG) treedt op 25 mei 2018 in werking. Deze vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens.

Woensdag 27 september en 5 oktober; Branche Motorvoertuigen: ‘3D Printen, hype, mythes en kansen  

‘’3D printen; hype, mythes en kansen’. Zo luidt de titel van de interactieve bijeenkomst die zowel op woensdag 27 september a.s. (Van der Valk, Apeldoorn) als op 5 oktober a.s.  (Automotive Campus, Helmond) wordt georganiseerd voor de branchegroep Motorvoertuigen. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur en duren tot 22.00 uur. De presentatie wordt verzorgd door ir. René Groothedde, onafhankelijk adviseur 3D Printen. Zijn lezing bestaat uit twee delen. Voor de pauze gaat hij in op vragen als Wat is 3D printen, is het een hype? Worden mythes ontzenuwd? Na de pauze staat hij stil bij zaken als spare parts, 3D printen Automotive en toekomstige trends.