PE-programma NIVRE voor de maand oktober

Bij het NIVRE staan deze maand een aantal lezingen, seminars, trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Donderdag 5 oktober; Branche Motorvoeruigen 3D printen; hype, mythes en kansen

De branchegroep Motorvoertuigen organiseert op donderdag 5 oktober a.s. van 19.00 uur tot 22.00 uur bij Automotive Campus in Helmond een interactieve workshop over  3D printen, toegespitst op de automotive branche. De presentatie wordt verzorgd door ir. René Groothedde, onafhankelijk adviseur 3D Printen. Zijn presentatie bestaat uit twee delen: voor de pauze deel 1:  Wat is 3D printen, is het een hype? Worden mythes ontzenuwt?  Na de pauze volgt deel 2: Spare parts, 3D printen Automotive, toekomst trends.

Dinsdag 10 oktober; Branche Transport/Goederen: bedrijfsbezoek bij HEBO Maritiemservice

De branchegroep Transport/Goederen organiseert op dinsdag 10 oktober a.s. van 14.30 uur tot 19.00 uur in de kantine van de RDM een bedrijfsbezoek aan HEBO Maritiemservice, gespecialiseerd in speciaal transport, heavy lifting, bergingen, oil spill response en emergency response. Het bedrijfsbezoek begint met een presentatie over HEBO Maritiemservice dooCEO r Wiebbe Bonsink. Vervolgens zal Boaz Ur, CEO van Harbo Technologies, een korte uitleg geven over het ontwikkelde oliekerende scherm.. Na de presentatie wordt aan boord gegaan van één of meerdere vaartuigen van HEBO Maritiemservice voor een presentatie van het oliekerende scherm en een rondleiding op het vaartuig.

Woensdag 11 oktober; Branche Brand (specialisme Opstal): Schade bepalen op basis van verkoopwaarde

Vooral voor experts  die werkzaam zijn als bouwkundig schade-expert in de branche brand organiseert de branchegroep Brand op woensdag 11 oktober a.s. bij Van der Valk in Vianen een bijeenkomst met als titel ‘Schade bepalen op basis van verkoopwaarde’.  De bijeenkomst heeft als doel kennis te delen op het gebied van bouwkundige schades. Hierbij laat Bart Huijts, werkzaam bij  Steenhuijs dat actief is op het gebied van taxatievraagstukken over zakelijk vastgoed, de deelnemers kennis maken met taxatieleer. Vervolgens laat hij hen daarbij samen met vakgenoten aan de slag gaan met het uitwerken van praktijkgerichte casussen, gericht op opstalschadevaststelling op basis van verkoopwaarde. De casussen worden onder leiding van Bart Huijts en de dagvoorzitters van het NIVRE plenair en door middel van een online quiz nader besproken.

Donderdag 12 oktober a.s.; Branche Scheepvaart en Techniek: seminar Laser Cladding

De branchegroep Scheepvaart en Techniek organiseert op donderdag 12 oktober a.s. van 15.00 uur tot 19.30 uur een seminar bij Topclad B.V. in Lelystad, een bedrijf dat door middel van een laser oppervlaktebehandeling materialen geschikt maakt voor heavy duty-toepassingen. Tijdens dit seminar zal na een introductie van Topclad B.V. in een presentatie uitleg worden gegeven over laser cladding: wat is laser cladding?, wanneer wordt het toegepast?, hoe wordt de kwaliteit gecontroleerd en gewaarborgd?  en wat zijn de kosten? Voorts zullen er diverse praktijkvoorbeelden van schade en schadereparatie getoond worden. Na de presentatie volgt er een rondleiding door het bedrijf.

 Vrijdag 13 oktober; Branche Monitoring Bouw&Infra: NIVRE cursus Fotografie

Deze eendaagse cursus  voor de branchegroep Monitoring Bouw&Infra (MB&I) is verplicht voor inschrijving in het NIVRE Register (MB&I) en wordt gehouden bij het NIVRE aan de Boompjes in Rotterdam. Doel is de cursisten meer vertrouwd te maken met de verschillende technieken en media met betrekking tot fotografie. Tijdens deze cursus zal nader worden ingegaan op specifieke vaardigheden c.q. omstandigheden die voor de opname-expert van belang kunnen zijn. Tevens zal de cursus voor een deel buiten worden gegeven.  Voor deelname aan deze cursus dient een eigen fotocamera te worden meegenomen.

Woensdag 19 oktober; Alle branches: De psychologie van het schadespel

Op woensdag 19 oktober a.s.vindt er een nieuwe editie plaats van de eendaagse training ‘De psychologie van het schadespel’, die in samenwerking met Bleeker training & advies speciaal is ontwikkeld voor het NIVRE. Doel is het effectief kunnen communiceren onder spanning en het leren de ‘angels’ uit een gesprek te halen. Het programma heeft een interactief en door het werken met een acteur ook een levensecht karakter. Tijdens het programma komen onder meer aan bod: het herkennen van gedrag, omgaan met vervelende vragen en weerstand, het beïnvloeden van jezelf en je eigen spanning en het beïnvloeden van de ander, emotie en agressie. De training wordt van 09.00 tot 16.00 uur gegeven bij Bouw & Infra Park in Harderwijk.