PE-programma NIVRE voor de maand november

Bij het NIVRE staan in de maand november wederom een aantal lezingen, seminars, trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Donderdag 7 november; branche Aansprakelijkheid Technische Varia: NIVRE Basiscursus Technische Varia  

Voor de kandidaat NIVRE Register-Experts in de branche Aansprakelijkheid-Technische Varia staat voor donderdag 7 november 2019 van 08.30 tot 17.00 uur in Van der Valk Hotel Ridderkerk de NIVRE Basiscursus Technische Varia op het programma. De cursus is opgebouwd uit een theoretisch gedeelte en een casus- en discussiegedeelte. Hierin komen de verschillende producten aan bod en worden er verbanden gelegd met andere verzekeringen. De volgende onderwerpen worden behandeld: CAR-/Montageverzekeringen , Computerverzekeringen, Machinebreukverzekeringen, het Begrip Materiële Schade, Schadevergoeding Materiële schade/Reparatiekosten, Bijzondere uitsluitingen, Verschillen tussen CAR- en montagepolissen, en diverse CAR secties. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de inzichten in de markt, de wijze en opbouw van rapportage, overlap van brandverzekeringen en andere verzekeringen.

Dinsdag 12 november; branche personenschade:  Training Intervisiecoördinator
 
Op dinsdag 12 november a.s. wordt in het NIVRE-kantoor in Rotterdam van 09.00 tot 17.00 uur de training Intervisiecoördinator gegeven.  In 2018 is het NIVRE in het kader van ontwikkeling en permanente educatie gestart met een pilot intervisie voor de branche Personenschade. Hoewel de ervaringen van de deelnemers aan de, tot dusver, twee intervisiebijeenkomsten overwegend positief is, bleek dat  meer invulling en handvatten over de rol van de intervisiecoördinator gewenst was voor het goed kunnen bewaken van de procedures en het zorgen voor een gelijkwaardige inbreng van de deelnemers. Om de rol van de intervisiecoördinator verder te professionaliseren is in samenwerking tussen NIVRE en Spijkman een training voor intervisiecoördinator ontwikkeld.

Deze training zal één dag in beslag nemen en kan worden gevolgd door minimaal zes en  maximaal 8 personen. Voordeel van deze training is naast een betere invulling kunnen geven aan de rol van intervisiecoördinator ook dat dit in uw dagelijkse praktijk van nut kan zijn. Voor nadere vragen over deze nieuwe training kan contact worden opgenomen met Yvonne Vermeer, y.vermeer@nivre.nl.

Dinsdag 12 november; branche Aansprakelijkheid-Technische Varia / Agrarisch / Monitoring Bouw&Infra: Wateraccumulatie op platte daken

 Voor de ingeschrevenen in de branches Aansprakelijkheid-Technische Varia / Agrarisch / Monitoring Bouw&Infra wordt op dinsdag 12 november a.s.in Van der Valk Hotel Veenendaal  van 15.00 tot 20.00 uur het seminar ‘Wateraccumulatie op platte daken’ georganiseerd. Tijdens het seminar ‘Wateraccumulatie en instorting van platte daken’ worden de deelnemers meegenomen in de techniek en de constructieve aspecten van platte daken en de rol van de expert bij instorting van platte daken.

Het thema zal worden belicht door een drietal sprekers:

  • Prof.ir. Simon Wijte, Faculteit Bouwkunde, Concrete Structures, TU Eindhoven / Adviesbureau Hageman, zal in zijn presentatie ‘Dak-instortingen, oorzaken, weersinvloeden en trend daarin’ ingaan op de stand van de techniek, de oorzaken en de invloed van de veranderende weersomstandigheden / het klimaat;
  •  Mr. Peter Knijp van Stadermann Luiten Advocaten, gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, plaatst in zijn presentatie  ‘Dak-instortingen, aansprakelijkheid- en verzekeringsaspecten’ de aansprakelijkheid- en verzekeringsrechtelijke kanttekeningen;
  • Ing. Joep Delissen, NIVRE-re expert van EMN, gespecialiseerd in CAR en AVB bouwschaden, behandelt in zijn presentatie de casus ‘Wat moeten we onderzoeken, feiten en detailonderzoek van een deskundige expertise’, waarna er ruimte is voor een plenaire discussie en gelegenheid tot het stellen van vragen

Woensdag 13 november; branche Scheepvaart en Techniek:   Expertisecafé ‘Lithium-ion Batteries, a New Fire Risk?’

Op woensdag 13 november a.s. vindt in De Machinist in Rotterdam voor de branche Scheepvaart en Techniek van 19.00 tot 21.30 uur wederom een editie  plaats van het expertisecafé. De bijeenkomst heeft als titel ‘Lithium-ion Batteries, a New Fire Risk?”De presentatie wordt dit keer verzorgd door de heer Martin Zorn, Senior Property Underwriting Specialist bij Gen Re (Duitsland). Hij neemt in zijn presentatie  zijn gehoor mee in de problematiek van accubranden. 

Vrijdag 15 november; alle branches: NIVRE cursus Fotografie

Voor alle ingeschrevenen in het NIVRE Register staat voor vrijdag 15 november  a.s. de eendaagse cursus Fotografie op de agenda.  De cursus begint om 09.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Het theoretische deel van de cursus wordt gegeven bij het NIVRE in het gebouw ’De nieuwe Boompjes’ in Rotterdam; het praktijkgerichte deels grotendeels buiten.

Tijdens deze interactieve en praktijkgerichte cursus leren de cursisten welke specifieke onderdelen van het fotograferen van belang zijn om een zo optimaal mogelijk resultaat te verkrijgen. Ook wordt er ingegaan op specifieke vaardigheden c.q. omstandigheden die voor de schade-expert van belang kunnen zijn. De cursist dient in het bezit te zijn van een fotocamera. De cursus wordt afgesloten met een toets.

Maandag 18 november; branche Brand:  ‘Vloeren, hout, pvc, laminaat’

Op maandag 18  november a.s. organiseert de branche Brand een PE-bijeenkomst over vloeren: hout, pvc, laminaat’. De bijeenkomst wordt van 15.00 tot 19.00 uur gehouden  bij Albers parketgroothandel, Franklinstraat 4, 6003 DK in Weert. Uit de evaluaties van de eerder bij dit bedrijf gehouden ‘vloerenbijeenkosten ‘ bleek dat er behoefte is aan meer praktijkgerichte bijeenkomsten. De NIVRE commissie Seminars Brand is daarom van mening dat het weer tijd is voor een “Vloerenbijeenkomst”, geen herhaling, maar in een nieuw jasje gestoken! ?!

De bijeenkomst begint met een rondleiding door het bedrijf, waarna bij het welkomstwoord door de dagvoorzitter een film wordt vertoond over de Quick-step fabriek in Wielsbeke België. Aansluitend verzorgt een technisch adviseur van Bostik een presentatie over het keuren van vloeren en belichten Schouten Parket en Albers parketgroothandel in hun presentatie enkele praktijkvoorbeelden. Het officiële programma wordt afgesloten met een ‘Vraag & Antwoord’-ronde. Met het oog op het laatste programma-onderdeel roept de organisatie de deelnemers op vooraf met vragen te komen : over houten, pvc of laminaat-vloeren maar ook gericht op de toekomst, vragen over herstelmogelijkheden, vragen over vloeren in nieuwbouwwoningen, luchtvochtigheid etc.

Dinsdag 19 november; branche Transport/Goederen: Expertisecafé Mariflex

Voor de branche Transport/Goederen staat voor dinsdag 19 november a.s. wederom een editie op het programma van het expertisecafé. De bijeenkomst, die van 15.00 tot 17.30 uur wordt gehouden in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen, wordt  aangeboden door Mariflex, een specialistisch bedrijf op het gebied van behandeling van vloeibare lading.

Tijdens dit Expertisecafé zullen Ruud Cogels, eigenaar van Mariflex, en Walter van der Pluym, Director Sales van Mariflex, in hun presentaties gelardeerd  met videobeelden uitgebreid ingaan op de activiteiten / diensten die Mariflex uitvoert /verleent. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod: (mobiele) pompen en verdere hulpmiddelen, Ship to Ship activiteiten,  Salvage (assistentie aan de bergingsmaatschappijen), Mobil Vapor Recovery Unit, wat in de toekomst gaat spelen voor de binnenvaart maar ook voor deepsea reders, en filtering.