PE-programma NIVRE voor de maand mei

Bij het NIVRE staan in de maand mei wederom tal van lezingen, seminars, trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

9, 14, 16 en 21 mei a.s. 2019;  branche Motorvoertuigen: ‘Triorep, veilig op weg met de caravan’

In mei  staan voor de branchegroep Motorvoertuigen vier bijeenkomsten op het programma bij Triorep, de specialist op het gebied van caravan-, aanhangwagen- en camperonderstellen in het Gelderse Scherpenzeel. De titel van de bijeenkomsten is ‘Triorep, veilig op weg met de caravan’. Het officiële programma begint om 19.15 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) en wordt omstreeks 22.00 uur afgesloten. 

Gastheer Triorep heeft in samenwerking met de commissie Seminars Motorvoertuigen een programma samengesteld dat bestaat uit een theoriegedeeLte, verzorgd door directeur Jos Oostveen,  en een praktijkgedeelte  in de werkplaats. Tijdens het programma komen de volgende punten aan bod: Omgaan met aanrijdingsschade, uitlijnen van een caravan, wegen van een caravan, wanneer en hoe as-rubbers vervangen, toekomst, ontwikkelingen en wetgeving.

Dinsdag 14 mei a.s.; branche Brand: ‘Brand bij rieten kappen’

Op dinsdagmiddag 14 mei a.s. wordt voor de branchegroep Brand van 13.00 tot 17.00 uur bij de Brandweerkazerne Cothen-Langbroek een bijeenkomst georganiseerd over ‘Brand bij rieten kappen’.

De brandweer Cothen-Langbroek heeft een team dat gespecialiseerd is in het blussen van rieten kappen. Zij assisteren hierbij ook buurtgemeenten tot een aanrijdtijd van 45 minuten. De specialisten van de brandweerkazerne en hun collega’s bij de Veiligheidsregio Utrecht delen die middag  hun kennis met de  NIVRE ingeschrevenen van de branche brand. Het programma is opgebouwd uit drie onderdelen: brandverloop algemeen, de theorie over de bestrijding van branden in rieten kappen en een schouw op materieel bij brandbestrijding van rieten daken .