PE-programma NIVRE voor de maand mei

Bij het NIVRE staan deze maand een aantal lezingen, seminars, trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Dinsdag 8 mei; branche Transport/Goederen: Expertisecafé Brandonderzoek aan boord

Op dinsdag 8 mei a.s. organiseert de branchegroep Transport/Goederen een nieuwe editie van het Expertisecafé met als onderwerp ‘Brandonderzoek aan boord’. Plaats van handeling is het Zalmhuis in Capelle aan den IJssel van 19.00 tot 21.30 uur. De presentatie wordt verzorgd door Yrjo Migchelsen, brandonderzoeker (IAAI-FIT) en technisch schade-expert bij BMT. Hij zal in zijn presentatie ingaan op het ontstaan van een brand, de wetenschappelijke methode en de methodiek bij brandonderzoek en tevens zal hij enkele praktijkvoorbeelden behandelen van een brand aan boord.

Woensdag 9 mei; branche Monitoring Bouw & Infra: Cursus Geotechnische risico’s bij bouwprojecten
Voor de ingeschrevenen van de branchegroep Monitoring Bouw & Infra wordt op woensdag 9 mei a.s. de cursus ‘Geotechnische risico’s bij bouwprojecten, Geotechniek voor schade-experts’ georganiseerd in Hotel Vianen.  In deze korte cursus leren de deelnemers de basisbeginselen van geotechniek en funderingstechniek, de belangrijkste geotechnische problemen en risico’s te herkennen en er adequaat op te reageren. Daarnaast komen praktische geotechnische aspecten in deze cursus aan de orde. De bouwput en verschillende funderingstechnieken staan in de cursus centraal. Ook is er speciale aandacht voor omgevingsbeïnvloeding en de noodzaak van een goede vooropname. De cursus wordt afgesloten met een korte toets.Informatie en inschrijven:https://www.paotm.nl/nl/cursus/geotechnische-risicos-bij-bouwprojecten.

Dinsdag 15 en donderdag 24 mei: branche Brand ‘Workshop ‘Je voornemens de baas’

De branchegroep Brand organiseert op 15 en 24 mei in Hotel Vianen van 15.00 tot 18.00 uur de workshop ‘Je voornemens de baas! Doel van deze workshop is om uit de waan van de dag te komen. Wat levert het op? Deze workshop sluit aan bij de huidige maatschappelijke aandacht voor efficiënter werken, het beheersen van werkdruk, voorkomen van overspannenheid en burn-outpreventie. Dit levert de workshop op: Nooit meer dingen vergeten, stoppen van tijdlekkage, het heerlijke gevoel van een lege e-mailbox, innerlijke rust en werkplezier, meer tijd voor lange termijn projecten en doelen, zonder stress op vakantie en vaardigheden waar je de rest van je professionele leven profijt van zult hebben. Na de workshop volgt er drie weken lang (indien gewenst) een mail met een reminder over een onderwerp uit de workshop met aanklikbare links naar meer tips en handvatten hierover. Deze “stok achter de deur”- mailtjes hebben als doel om na de workshop de deelnemers te blijven inspireren om proactief met het onderwerp aan de slag te blijven.  

Dinsdag 15 mei: branche Scheepvaart en Techniek: Bedrijfsbezoek SIF

Voor de ingeschrevenen in de branchegroep Scheepvaart en Techniek staat op dinsdag 15 mei a.s. een bedrijfsbezoek op het programma bij SIF Terminal Rotterdam op de Maasvlakte. De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 17.00 uur. Tijdens dit bedrijfsbezoek zal door het Productiemanagement, de HSE officer, de Legal Representative en de Logistiek Manager van SIF in een interactieve presentatie uitleg gegeven worden over het productieproces en de veiligheidsmaatregelen. Tevens zal nader ingegaan worden op de juridische en logistieke aspecten. Voorts zullen diverse voorbeelden van schade en de oplossingen hiervoor besproken worden. Hierna volgt er een rondleiding door het bedrijf.

Dinsdag 22 mei: branche Aansprakelijkheid/Technische Varia: Nieuwe basiscursus Technische Varia

De branchegroep Aansprakelijkheid/Technische Varia houdt op 22 mei a.s. van 08.30 tot 17.00 uur bij Van der Valk Hotel Ridderkerk de NIVRE Basiscursus Technische Varia. Deze dagcursus wordt georganiseerd voor de Kandidaat NIVRE Register-Expert ingeschreven in het register van de branche Aansprakelijkheid-Technische Varia, die deze module nodig heeft om als Register-Expert in het Register ingeschreven te kunnen worden De volgende onderwerpen zullen worden behandeld: – CAR-/Montageverzekeringen – Computerverzekeringen – Machinebreukverzekeringen – Begrip Materiële Schade – Schadevergoeding Materiële schade/Reparatiekosten – Bijzondere uitsluitingen – Verschillen tussen CAR- en montagepolissen – Diverse CAR secties. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen: inzichten in de markt, de wijze en opbouw van rapportage, overlap van brandverzekeringen en andere verzekeringen. Het maximum aantal deelnemers is 15 personen.

Dinsdag 24 mei: branche Scheepvaart en Techniek: ‘Cursus Scheepvaart en Techniek’.

 Het Branchebestuur Scheepvaart en Techniek van het NIVRE organiseert op 24 mei a.s. de Module 3 van de NIVRE-cursus Scheepvaart en Techniek. Deze eendaagse training wordt in samenwerking met het NIVRE verzorgd door Koffeman Consult B.V. en DEKRA Experts B.V. Tijdens deze dagcursus worden de volgende onderwerpen behandeld: Inleiding en definitie berging; berging en hulpverlening algemeen (inclusief Nederlandse wetgeving); bergingsconventie 1989 – LOF 2011 – SCOPIC 2014; vaststelling geborgen waarde van schip, lading, vracht en bunkers; BIMCO contracten; Wrakkenwet 1934 en Nairobi Conventie 2007; Contracten in de binnenvaart en geschillenbeslechting middels arbitrage of rechtspraak, inclusief jurisprudentie; noodhavens; het ongelijkheidsprincipe; wrakopruiming; casusposities uitwerken en bespreken