PE-programma NIVRE voor de maand maart

Bij het NIVRE staan deze maand een aantal lezingen, seminars, trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Dinsdag 6 maart; branche Motorvoertuigen: Bedrijfsbezoek aan De Rhenoy Groep in Waardenburg

Op 6 maart a.s. brengt de branchegroep Motorvoertuigen een bedrijfsbezoek aan de Rhenoy groep in het Gelderse Waardenburg. De bijeenkomst duurt van 19.00 uur tot ca. 21.30 uur. De Rhenoy Groep is gespecialiseerd in schadeautohandel, gebruikte gereviseerde en nieuwe onderdelen. Tijdens het bezoek geeft de gastheer een presentatie over het opkopen van handelsvoertuigen en demontagevoertuigen. Ook staat een rondleiding door het bedrijf op het programma, waaronder ook een kijkje in het Technisch Service Center Green, specialist in duurzaam repareren.

Donderdag 8 maart; Geassocieerd Register Risicodeskundigen: NTA 8220| Scope 10| en aanverwante technische onderwerpen

Op donderdag 8 maart a.s. organiseert het Geassocieerd Register Risicodeskundigen een seminar met als titel ‘NTA 8220/ Scope 10/ en aanverwante technische onderwerpen’. De bijeenkomst vindt van 15.00 tot 19.00 uur plaats bij Van der Heide (trainingscentrum) aan de Schelluinsestraat 34 in Gorinchem, specialist op het gebied van het beschermen van gebouwen, installaties en constructies tegen bliksem, corrosie en elektrotechnische risico’s.

De beoordelingsmethode in de NTA 8220 is specifiek ontwikkeld voor bestaande elektrische installaties, elektrische apparaten en elektrische uitrusting van machines. Het doel van de NTA 8220 is om de kans op schade door brand met een elektrische oorzaak te verminderen. Tijdens het seminar wordt de NTA 8220 behandeld en de verschillen tussen de bestaande keuringsvormen nader verduidelijkt. Daarnaast wordt uitgelegd wat een SCIOS Scope 10 inspectie inhoudt en zal in dit seminar nog een aantal aanvullende onderwerpen worden behandeld onder andere op het gebied van: Vlamboogdetectie, Led/ netvervuiling/ Power Quaid. Tot slot zal nog een praktijkcase worden behandeld.

Dinsdag 13 maart: branchegroep Brand (specialisme Opstal): Specialistenbijeenkomst Bouwkunde Brand  

Op dinsdag 13 maart a.s. vindt er voor de ingeschreven in de branchegroep Brand (specialisme Opstal) een Specialistenbijeenkomst Bouwkunde Brand plaats. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het Bouwhuis in Zoetermeer.

Het doel van de interactieve bijeenkomst, die expliciet bestemd is voor NIVRE Register-Experts die actief werkzaam zijn op het gebied van Opstal schaderegeling, is om in een klein gezelschap (maximaal 12 specialisten) op een open manier ‘vak-problematieken’ met elkaar te bespreken en verder te doorgronden. Van de deelnemers wordt gevraagd dat zij minstens één goed onderbouwde vraagstelling of casus inbrengen.
Woensdag 14 maart; Branche Monitoring Bouw & Infra: Bezoek aan nieuwe Noorderzeesluis in IJmuiden

De branchegroep Monitoring Bouw & Infra brengt op woensdag 14 maart a.s. een bezoek aan de nieuwe Noorderzeesluis in IJmuiden, die als vervanging van de bijna 100 jaar oude Noordersluis eind 2019 beschikbaar moet zijn voor de scheepvaart. De bijeenkomst begint om 14.00 uur (ontvangst en registratie vanaf 13.30 uur) en zal omstreeks 17.00 uur zijn afgelopen.

De nieuwe zeesluis wordt 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep. De levensduur van de nieuwe sluis is 100 jaar. Rijkswaterstaat heeft de bouw van de nieuwe zeesluis IJmuiden bij de ingang van het Noordzeekanaal gegund aan consortium OpenIJ. Dit consortium bestaande uit BAM-PGGM, VolkerWessels en DIF is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en gedurende 26 jaar onderhouden van de nieuwe zeesluis.  De coördinator monitoring van OpenIJ, de heer A. Lubach , zal bij SHIP een presentatie geven over de bouw van de nieuwe zeesluis, met de focus op monitoring. Het programma wordt voortgezet met een rondvaart langs de in aanbouw zijnde nieuwe zeesluis, aan boord van het passagiersschip Koningin Emma.

Dinsdag 20 maart; Alle branches: De psychologie van het schadespel

Op dinsdag 20 maart a.s. vindt er een nieuwe editie plaats van de eendaagse training ‘De psychologie van het schadespel’, die in samenwerking met Bleeker training & advies speciaal is ontwikkeld voor het NIVRE. Doel is het effectief kunnen communiceren onder spanning en het leren de ‘angels’ uit een gesprek te halen. Het programma heeft een interactief en door het werken met een acteur ook een levensecht karakter. Tijdens het programma komen onder meer aan bod: het herkennen van gedrag, omgaan met vervelende vragen en weerstand, het beïnvloeden van jezelf en je eigen spanning en het beïnvloeden van de ander, emotie en agressie. De training wordt van 09.00 tot 16.00 uur gegeven bij Bouw & Infra Park in Harderwijk