PE-programma NIVRE voor de maand juni

 

Bij het NIVRE staan in de maand juni wederom een aantal lezingen, seminars, trainingen, workshops en bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Woensdag 12 juni a.s.; alle branches: De psychologie van het schadespel

Op woensdag 12 juni a.s. vindt de eendaagse NIVRE-training ‘De psychologie van het schadespel’ plaats, die in samenwerking met Bleeker training & advies speciaal is ontwikkeld voor het NIVRE. Doel is het effectief kunnen communiceren onder spanning en het leren de ‘angels’ uit een gesprek te halen. Het programma heeft een interactief en door het werken met een acteur ook een levensecht karakter. Tijdens het programma komen onder meer aan bod: het herkennen van gedrag, omgaan met vervelende vragen en weerstand, het beïnvloeden van jezelf en je eigen spanning en het beïnvloeden van de ander, emotie en agressie. De training wordt van 09.00 tot 16.00 uur gegeven bij Bouw & Infra Park in Harderwijk.

Donderdag 20 juni a.s.; branches Toedrachtonderzoekers/RCF:  AVG en fraudeonderzoek

Voor de ingeschrevenen in het NIVRE Register Toedrachtonderzoek en die in het Register Coördinator Fraudebeheersing staat voor donderdag 20 juni a.s. een PE-bijeenkomst  op de agenda met als titel ‘AVG en fraudeonderzoek).  Plaats van handeling is Hotel Van der Valk in Vianen. Het officiële programma begint om half 3 (ontvangst vanaf 14.00) en wordt omstreeks 18.30 uur afgesloten met een buffet. Aan de bijeenkomt wordt meegewerkt door een drietal sprekers: Hester de Vries (Kennedy van der Laan),  Roelof Visscher (CBV) en  mr. Felix Olijslager (NISeR).

Sinds 25 mei 2018 zijn de AVG en de Uitvoeringswet AVG van toepassing. Met welke nieuwe regels moet rekening worden gehouden? Wat is er bekend over handhaving van de AVG door de Autoriteit Persoonsgegevens? Antwoorden op die vragen zal worden gegeven door Hester de Vries, advocaat en partner bij Kennedy Van der Laan en  hoofd van het privacyteam. Zij adviseert bedrijven over de vele aspecten van gegevensbeschermingsrecht, privacy en technologie, ondersteunt zowel Nederlandse als internationale ondernemingen bij kwesties rondom de (EU-) privacyregelgeving en adviseert ook over de impact van privacy bij grote bestuurlijke projecten en over de complete implementatie van privacy compliance in bedrijven en organisaties. Daarnaast ondersteunt ze bij onderzoeken en handhavingstrajecten van de toezichthouders, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De tweede spreker is mr. Roelof Visscher, manager van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) en deskundig op het gebied van sectorale gegevensuitwisseling. Het CBV is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars en geldt binnen de verzekeringssector als het verzamelpunt van informatie op het gebied van criminaliteitsbeheersing. Belangrijk instrument daarbij is het Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen (PIFI). In de presentatie wordt ingegaan op de stand van zaken bij de herziening van het PIFI en de gevolgen van de AVG op het informatiedelingsproces tussen verzekeraars.

Mr. Felix Olijslager is eigenaar van het Informatiepunt voor Security en Recht (NISeR) en  werkte jarenlang bij de politie, het Openbaar Ministerie en ING Bank, laatstelijk als  senior anti-fraud officer bij ING Bank. Als penvoerder en (mede)auteur is hij verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Privacygedragscode voor particuliere onderzoekers (PPO) van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Door Felix Olijslager zal worden ingegaan over de actualiteiten rondom het PIFI waarover men nu nog in bespreking is met de Autoriteiten Persoonsgegevens. kwaliteitsgarantie in schade-expertise

Dinsdag 25 juni a.s.; branche Transport/Goederen:  Seminar ‘Geur en Smaak’

Het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum in Rotterdam vormt op dinsdag 25 juni a.s. van 14.00 tot 17.00 uur de locatie voor het seminar ‘Geur en Smaak’ voor de branchegroep Transport/Goederen.

Tijdens dit seminar zal nader ingegaan worden op de diverse aspecten van geur en smaak, evenals de toepassing ervan en het onderzoek ernaar.  Dr ir Bob Cramwinckel, oprichter Centrum voor Smaakonderzoek Wageningen (CSO), is één van de sprekers. In zijn presentatie ‘De dynamische wereld van smaak’ zal Bob Cramwinckel de diverse aspecten van smaak belichten. “Smaak is een menselijke ervaring. Ervaringen zijn subject gebonden, dus subjectief. Ervaringen zijn gemakkelijk te beïnvloeden. Het vergelijken van eigenschappen van producten (objecten) is objectief; de waardering is subjectief; het vaststellen van het verschil is daarentegen weer objectief. Dit zijn interessante uitgangspunten om smaak beter te begrijpen. De waardering van producten is bovendien situatie- en cultuurgebonden is. Drop wordt in Nederland gewaardeerd, maar is onverkoopbaar in de meeste landen. De waarde-belevingen die ieder individu aan producten toekent, is kenmerkend voor de dynamische eigenschappen van smaak.”

Wim Vaessen, Sensory & Consumer Science specialist bij Essensor, is de tweede spreker. . Essensor helpt bedrijven met het optimaliseren van hun producten door deze zorgvuldig te testen, de testresultaten te analyseren en een helder advies af te geven. In zijn presentatie ‘Hoe subjectieve waarnemingen over geur en smaak te objectiveren?’ zal hij uitleg geven over het onderzoek naar smaak. Als het om schades gaat, is er meestal sprake van twee of meer partijen met verschillende en vaak tegengestelde belangen. Een soepele oplossing van een op de loer liggend conflict wordt vergemakkelijkt door feiten. Hoe deze feiten op overtuigende wijze vast te stellen met behulp van subjectieve waarnemingen van geuren en smaken is een combinatie van kwalitatief uitstekend sensorisch onderzoek en een goede toepassing ervan. 

Donderdag 27 juni en 4 juli  a.s.; alle branches:  Helder rapporteren en Klantgericht e-mailen                                

Op 27 juni a.s en 4 juli . staat voor alle ingeschrevenen in het NIVRE-Register de tweedaagse training ‘Helder rapporteren en Klantgericht e-mailen’ op het programma. De cursus, die van 09.30 tot 16.30 uur plaatsvindt bij Van der Valk in Amersfoort, is erop gericht de begrijpelijkheid en lezersgerichtheid van rapportages te vergroten. Het gaat om een algemene tweedaagse training voor de verschillende doelgroepen van het NIVRE. Je leert hoe je een rapport formuleert in heldere, kernachtige taal en hoe je een klantgerichte e-mail opstelt. De cursus wordt voorafgegaan door een verplichte online taaltoets en afgesloten met een toets. Na afronding van de training ontvang je een certificaat.  Aanmelden: uitsluitend mogelijk via www.taalcentrum-vu.nl/nivre