Overtoom Brand Expertise verandert bedrijfsnaam in OBEG

 

Overtoom Brand Expertise, het bedrijf van eigenaar Erik Overtoom dat sinds 2011 in binnen- en buitenland onafhankelijke brandonderzoeken verricht voor partijen binnen de verzekeringsbranche, heeft per 1 juli jl. zijn bedrijfsnaam gewijzigd in OBEG: Overtoom Brand Expertise Groep. “De nieuwe naam dekt de lading van ons bedrijf veel beter”, licht Erik Overtoom toe. “Zo wekte de oude naam zo nu en dan de indruk dat het louter om een eenmansbedrijf ging, terwijl we juist met een tiental ervaren specialisten werken op het gebied van zowel technische als tactische brand- en andere schadeonderzoeken. Kortom, wij kunnen opdrachtgevers zowel kwaliteit als continuïteit bieden op het gebied van brandonderzoek. ”

In de loop der jaren heeft Erik Overtoom met zijn bedrijf een goede naam opgebouwd op het gebied van brandschadeonderzoek. Het aantal onderzoeksopdrachten groeit gestaag. “Momenteel verrichten we zo’n 100 tot 120- toedrachtonderzoeken per jaar. We werken vooral voor verzekeraars, (contra)expertisebureaus, intermediair- en volmachtbedrijven, advocaten en verzekerde particulieren en bedrijven. Het overgrote deel is brandonderzoek, zowel technisch als tactisch. Overigens blijft ons werk niet beperkt tot brandonderzoek aan woningen en (industriële) bedrijfspanden, maar hebben we ook de know how in huis voor het doen van onderzoek naar complexe brandschades aan vracht- en personenauto’s en voor die aan boord van plezierjachten en de professionele zee- en binnenvaart. Daarnaast worden we ook voor andere schadeonderzoeken ingeschakeld, zoals voor de meer omvangrijke en complexere diefstal- en letselschades”, aldus Overtoom, die verder tal van cursussen, opleidingen en trainingen verzorgt op het gebied van brandonderzoek, waaronder voor onder meer het opleidingsinstituut van de brandweer IFV.

Samenwerking

De kracht van OBEG zit volgens Erik Overtoom in de samenwerking met louter ervaren professionals in velerlei onderzoeksdisciplines. Van het landelijke netwerk binnen OBEG maken onder meer deel uit de tactische onderzoekers van Bureau OVS (Jan Offerman) en Confid (Mirjam Kwantes, John Kemp en Gerard Schimmel). Voor complexe brandschades aan vracht- en personenauto’s wordt geregeld een beroep gedaan op de specifieke expertise van Marcel Zuidgeest (ZTA Expertise) en voor brandschades aan boord van schepen (pleziervaartuigen, zee- en binnenvaart) op de maritieme specialisten van BMT Surveys: Yrjo Migchelsen, Paddy Rynders en Teun Strijbosch, die overigens ook onderzoeken verrichten naar woning-, bedrijfs- en industriële branden. Verder wordt verdieping gezocht met de specialisten van Efectis (voorheen TNO) op het gebied van kennis over van brandonderzoek in binnen – en buitenland, zowel voor brandonderzoek zelf als voor het uitvoeren van allerlei testen. “Ons netwerk  biedt opdrachtgevers een extra zekerheid voor enerzijds een onafhankelijk en kwalitatief hoogwaardig brandonderzoek door internationaal gecertificeerde onderzoekers als voor een businesspartner die garant staat voor continuïteit in de samenwerking”, benadrukt Erik Overtoom.                                                                 Voor meer informatie over OBEG en zijn werkzaamheden: www.obeg.nl.