Oprichter en algemeen directeur Carlos Maenhout van BMT België met pensioen; Bruno Storms volgt hem op

Carlos Maenhout heeft  met ingang van 1 juli zijn functie als oprichter en algemeen directeur van BMT België neergelegd. Bruno Storms is met onmiddellijke ingang aangesteld als zijn opvolger. Storms werkt al bijna 20 jaar voor de organisatie heef het  volste vertrouwen geeft om de rol van directeur en aankomend leider op zich te nemen.

BMT België is in 1991 opgericht  door Maenhout en zijn vrouw en vervolgens in 2005 aan de BMT Group verkocht. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een gevestigde speler op de markt van maritieme survey en consultancy dat inmiddels integraal deel uitmaakt van BMT’s Survey groep. In de gespecialiseerde maritieme adviesmarkt waarin de BMT kantoren in België en Nederland opereren, wordt BMT Group beschouwd als marktleider in de maritieme, offshore, recreatieve en juridische sectoren.

Carlos Maenhout behaalde een Master of Science in Naval Architecture and Marine Engineering aan de Universiteit Gent, en een Honours Degree in Maritime Science aan de Universiteit Antwerpen. Zijn adviescarrière in de maritieme sector strekt zich uit over meer dan vier decennia, en sinds 1981 heeft hij uiteenlopende functies bekleed bij scheepsreparatiewerven, een classificatiebureau en een rederij. Sinds 1990 heeft Maenhout een uitgebreide ervaring en een solide staat van dienst opgebouwd als scheepsarchitect en marine surveyor.  In 1991 richtte Maenhout in België Techmar International NV op.

“Sinds 1991 kende het bedrijf een aanzienlijke groei dankzij Maenhouts ‘intieme’ adviesaanpak en expertise, zijn gedrevenheid en klantgerichte aanpak. Als bewijs van zijn professionele successen zijn wij trots te kunnen zeggen dat onder zijn leiding het Belgische kantoor tot op heden meer dan 20.000 opdrachten voor onze klanten heeft uitgevoerd”, stelt de BMT Group.

Vooruitlopend op de pensionering van Maenhout en als onderdeel van BMT’s wereldwijde inspanningen om de voortzetting te verzekeren van de zakelijke diensten die door haar kantoren in België worden geleverd, werden de afgelopen drie jaar vier ervaren consultants aangeworven. “In hun hoedanigheid van surveyors en consultants leveren zij verzekerde diensten op het vlak van scheepsinspectie voor alle scheeps- en scheepstypes van alle groottes, en zijn zij uitgerust met een missie om een hoog niveau van dienstverlening te leveren die ten goede komt aan een internationale waaier van klanten, hun bedrijven en veiligheids- en kwaliteitsaspecten, zowel voor vandaag als voor de toekomst”, aldus BMT.

Maenhout verdwijnt niet volledig uit de maritieme advieswereld. Hij zal ad hoc onderzoeken blijven uitvoeren in opdracht van de Belgische rechtbanken.  In die hoedanigheid is hij veelvuldig aangesteld als gerechtsauditeur door verschillende Belgische rechtbanken, alsook door het Franse Tribunaal ine Caen, en door het Nederlandse Tribunaal in  ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast heeft hij verschillende arbitrale expert benoemingen ontvangen met betrekking tot scheepsontwerp, scheepsstabiliteit en nieuwbouwkwaliteit door de Internationale Kamer van Koophandel (ICC), Arbitrale Tribunalen van Brussel, Parijs, en Luxemburg, en door het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI).

Bruno Storms