Ook nieuwe banen voor Marianne Thijssen (Van Ameyde Benelux), Marnix Terpstra (DEKRA) en Piet van Zeijl (Artium Experts)

Naast de baanveranderingen van Rianne Baumann en Hans Glaudemans waren er deze week meerdere opvallende ‘transfers’ te melden in verzekerings- en expertiseland. Marianne Thijssen (47, foto boven) is per 1 september 2018 benoemd tot Directeur van Van Ameyde Benelux. Zij volgt daarmee Bob de Bruijn (33) op, die sinds april 2016 deze rol heeft vervuld. Als Directeur van het 300 medewerkers tellende Van Ameyde Benelux wordt Marianne verantwoordelijk voor de operaties in Nederland, België en Luxemburg, waaronder de uitbestede schadeafdelingen van diverse verzekeraars en makelaars.

“Het is mijn ambitie om met Van Ameyde Benelux het groeipad voort te zetten. Speerpunten hierbij zijn de verbreding van de dienstverlening door naast claims management ook diensten op het gebied van acceptatie aan te bieden en het verrijken van de letselschade propositie. Ook wil ik de klantbeleving en efficiency met behulp van innovatieve oplossingen nadrukkelijker vormgeven”, aldus Thijssen, die de afgelopen 19 jaar diverse managementfuncties heeft vervuld bij NN Group, laatstelijk als COO bij NN Belgium waar zij verantwoordelijk was voor de customer service en operationele afdelingen van zowel het schade- als het levenbedrijf.

Bob de Bruijn bereidt zich de komende maanden voor op zijn rol als lid van de Raad van Bestuur van Van Ameyde International per 1 januari 2019, die hij overneemt van Pieter den Dikken. Hij gaat zich onder andere richten op de strategie en operaties van de divisie ‘complexe en zakelijke schade-expertise’. Tot deze divisie behoren de dochterondernemingen Van Ameyde Marine, Arntz | van Helden, MLC Spain, Krogius en Woodgate & Clark. Pieter den Dikken blijft verbonden aan Van Ameyde in de rol van adviseur.

 

Marnix Terpstra naar DEKRA

Marnix Terpstra, jurist, versterkt per 1 september a.s. DEKRA Experts in Capelle aan den IJssel. Hjj heeft een  brede ervaring en kennis op  het gebied van o.a. aansprakelijkheid, cyber, warranty & indemnity en zal de relaties bijstaan in de complexe wereld van aansprakelijkheidszaken”, vertelt Jack Nagtegaal, ATV Manager DEKRA Claims & Expertise.

Marnix Terpstra: ”Als claims handler en claims manager heb ik meer dan 10 jaar gewerkt aan aansprakelijkheidsclaims voor verschillende verzekeraars en zo veel kennis en ervaring opgedaan. De Nederlandse verzekeringsmarkt zal mij vooral kennen vanuit mijn tijd bij Hiscox in Amsterdam (property en beroepsaansprakelijkheid). De laatste jaren ben ik iets verder van huis geweest. Werkend vanuit Barcelona heb ik bij Tokio Marine HCC en ANV Global Services Ltd de focus kunnen leggen op bestuurdersaansprakelijkheid voor multinationals en financiële instellingen, beroepsaansprakelijkheid voor diverse beroepsgroepen en aansprakelijkheid rond grote fusies en overnames (warranty & indemnity). Inmiddels ben ik weer terug in Nederland en kijk ik ernaar uit om mijn band met de Nederlandse markt te hernieuwen en als expert bij DEKRA onze relaties bij te staan bij aansprakelijkheidsschades”

Piet van Zeijl als junior expert naar Artium Experts

Bij Artium Experts, het gespecialiseerde technische expertisebureau met vestigingen in Rotterdam/Barendrecht en Hoogeveen, is ing. Piet van Zeijl vorige maand gestart als junior expert met als werkgebieden landmaterieeltransport/ montage, en marine casco

In 2010 begon hij zijn studie ‘Maritiem Officier’ aan het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Tijdens zijn vierjarige Hbo-opleiding volbracht hij twee stages aan boord van koelschepen en vloeibare gastankers. Na zijn onderzoek over het gebruik van windenergie aan boord van vrachtschepen studeerde hij af en begon met varen. Als 3e en later als 2e stuurman voer hij op verschillende gastankers met een breed scala aan verschillende ladingen, zoals: LNG, LPG, propaan, butaan en propyleen. Hier heeft hij veel technische ervaring opgedaan, mede door het wereldwijde vaargebied en de strenge inspecties van olie- en gasmaatschappijen.

Van Zeijl stopte met varen in juni 2017 en vertrok naar Lissabon om daar een half jaar Portugees te leren. Rond het begin van 2018 voer hij weer als 2e stuurman op de kustvaart. Gedurende zijn tijd daar heeft hij erg veel geleerd over het vervoer van droge bulk en project ladingen en heeft enkele uitgebreide onderhoudsprojecten in de machinekamer meegemaakt, zowel varend als in dok. Na zijn komst telt Artium Experts 13 medewerkers, onder wie tien experts