Ontwikkeling  online veilingplatform Saltrex verloopt volgens plan

 

Over de ontwikkeling van het eerder dit jaar gestart Saltrex, een online veilingplatform waar beschadigde en/of secundaire goederen zoals grondstoffen, opnieuw verhandeld kunnen worden,  is initiatiefnemer Michael Hajdasinksi goed te spreken. “Inmiddels hebben we in opdracht van verschillende beursverzekeraars en expertisebureaus in totaal 33 veilingen afgehandeld, onder meer voor cacao, koffie, staal, haver, verf en IT-equipment. Bovendien neemt het aantal inschrijvingen van zowel kopers als verkopers toe en melden bij elke veiling steeds weer nieuwe kopers.”

Het in nauwe samenwerking met verzekeraars, P&I Clubs, schade- experts en traders ontwikkelde veilingplatform is gebouwd om kopers en verkopers uit de gehele wereld in direct contact met elkaar te brengen, waardoor lokale partijen toegang krijgen tot een wereldwijde markt.  Om hiervan gebruik te kunnen maken dienen belangstellenden, zowel aanbieders van partijen als geïnteresseerde kopers, zich eenmalig kosteloos in te schrijven. Vervolgens worden zij uitvoerig gescreend, wat deelnemende partijen een extra zekerheid geeft van doen te hebben met betrouwbare partijen die voldoen aan alle compliance-eisen (o.a. UBO).  Na screening kunnen partijen gebruik maken van het platform: experts, verzekeraars en andere bedrijven kunnen via het platform goederen aanbieden, terwijl geïnteresseerde kopers kunnen profiteren van het wereldwijde netwerk aan aanbieders.

Michael Hajdasinski: “Voordat de goederen aan de koper kunnen worden vrijgegeven, is het belangrijk dat de verkoper ervan verzekerd is dat een veilige overdracht van de betaling plaatsvindt. Om deze reden heeft Saltrex met ICEPAY een onafhankelijke en veilige escrow-regeling ingeregeld.”