Nominaties Rob Insinger Duurzaamheid Award 2019 bekend: BELFOR, Glasstone/Novanet, Kindow , QBuild, Wantix

De meest toonaangevende initiatieven in de sector dingen mee om de duurzaamheid award. De stichting Duurzaam | Herstel heeft de line-up gepresenteerd van de genomineerden voor de Rob Insinger Award 2019. De genomineerden zijn: BELFOR, Glasstonr/Novanet, Kindow , QBuild, Wantix. De winnaar wordt 12 september tijdens het event bekend gemaakt. 

“De organisatie is enorm blij met deze mooie line-up, die vanaf heden op de website wordt gepresenteerd d.m.v. promotiefilmpjes. Daar kan ook meteen een stem worden uitgebracht op de favoriete nominatie”, meldt Harry Filon. U kuntvia https://www.stichtingduurzaam.nl/genomineerden-rob-insinger-award-2019/, uw stem uitbrengen voor het initiatief van uw keuze! Op 11 september om 20.00 uur wordt het internetstemmen gesloten. Op 12 september a.s., tijdens het jaarlijkse event van de stichting, pitchen de genomineerden nog eenmaal en worden de internetstemmen en de stemmen van de eventbezoekers bij elkaar opgeteld.

Het reconditioneringsbedrijf Belfor heeft een unieke techniek ontwikkeld waarmee men in staat is om boeken na brandschade te reinigen, zodat samen met vriesdrogen en ontgeuring nu een compleet pallet voor papierherstel aangeboden kan worden. Met een  unieke straaltechniek die Belfor wereldwijd inzet, wordt het roet verwijderd zonder dat het papier op enige manier schade oploopt. Hiermee kan historisch- en cultureel erfgoed maar ook de voor de particulier onvervangbare boeken worden veiliggesteld.

Glasstone/ Novanet zijn genomineerd voor hun innovatieve polijsttechniek bij het herstellen beschadigd glas. Meestal wordt beschadigd glas vervangen, maar Glasstone/ Novanet is in veel gevallen in staat om het te herstellen. Door de doorontwikkelde polijsttechniek is men in staat ook zwaardere beschadigingen nog te repareren, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en de kostenbesparing.

 Kindow ontwikkelt en levert intelligent geautomatiseerde binnenzonwering voor een optimale zon – en daglichtregeling. De techniek zorgt voor twee à drie maal meer daglicht op de werkplekken, zonder dat men overlast heeft van de zon. Dit is van groot belang voor de arbeidsproductiviteit. Maar ook wordt er een energiebesparing bereikt van 19% op koeling, verwarming en verlichting.

QBuild is genomineerd met een innovatieve spouwmuur isolatietechniek met de naam Qavity. Met deze productinnovatie, gebaseerd op vacuümtechniek, is men in staat om op zeer efficiënte wijze, de isolatiewaarde van de spouw te verdubbelen. Hiermee kan het energieverbruik tot wel 20% worden verlaagd.

Verlichtingsexpert Wantix is eveneens genomineerd. Zij leveren professionele LED verlichtingsarmaturen voor de zakelijke markt, maar tevens wordt er een lichtplan gemaakt, een energieberekening opgesteld, de subsidie worden geregeld en de installatie wordt ter hand genomen. Wat Wantix uniek maakt is dat bij haar propositie alle belangrijke onderdelen van het overschakelen op LED verlichting in één hand liggen.  

De stichting heeft onlangs het beeldmerk GroenGedaan! doorgevoerd voor al haar keurmerken, waaronder het keurmerk Stichting Duurzaam | Herstel. De award voor de property sector blijft echter ongewijzigd de naam van de voormalige directievoorzitter van Centraal Beheer Achmea voeren.