Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs 2019 bekend
Vorige week donderdag zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE-Next Generation de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2019 bekendgemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van het IFV en de VVBA (Vereniging voor brandveiligheidadviseurs). De winnaar wordt op 14 november bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.


De IFV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Uit de inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz), Danny Ruytenbeek (Floriaan) en Erik Janse (BVEJ) drie scripties genomineerd.

Nominaties

De nominaties in willekeurige volgorde:

Tineke School, Universiteit Twente
A Log Gaussian Cox process for predicting chimney fires at Fire Department Twente

Soheila Bigdeli, Universiteit Gent

CFD simulation of medium / large scale fire plumes

Farah Faudzi, Universiteit Gent (hosting Universiteit Edinburgh)

Flame Propagation Between Flat Roofing and Photovoltaic Installations

De bekendmaking van de genomineerden gebeurde tijdens de expertclass FSE-Next Generation, vorige week  donderdag 12 september op de TU Eindhoven. De drie genomineerden presenteren hun onderzoek tijdens het congres Fire Safety & Science op 14 november 2019 bij het IFV. De winnaar ontvangt € 1.200, te besteden aan verdere persoonlijke ontwikkeling in het vakgebied van brandveiligheid.