NIVRE presenteert programma voor 25e editie Rendez Vous d’Expertise op 4 april a.s.

Op 4 april a.s. vindt bij Van der Valk Hotel Vianen de 2019-editie van het Rendez Vous d’Expertise plaats voor de ingeschrevenen in de NIVRE-Registers en de relaties uit de verzekeringsbranche. Het is een jubileumbijeenkomst, want NIVRE organiseert dit jaar het ‘Rendez Vous’ voor de 25e keer.

Net als de beide voorgaande jaren  is gekozen voor een opzet waarbij de verschillende branchegroepen binnen het NIVRE zelf een programma samenstellen Vanaf 13.00 uur start de registratie en de lezingen beginnen op verschillende tijdstippen. Het plenaire aperitief & buffet vindt vanaf 17.30 uur plaats.

Inmiddels is van alle zes bijeenkomsten het programma bekend. U treft ze hieronder aan:

Branches ATV/Agrarisch/Monitoring Bouw & Infra: ‘De volgende stap’

Linkedin heeft de hoogste participatie graad ter wereld en miljoenen gebruikers in Nederland. Het is daarom dé social media tool als het aankomt op je carrière en de sales en marketing van je organisatie. Linkedin-adept Elton Backx neemt de deelnemers in zijn presentatie mee in dit online platform en belicht punten als online ontmoetingen en social selling. Na de pauze wordt het programma vervolgd met vier workshops. Bij aanmelding kan een keuze gemaakt worden welke workshop men wil volgen. Het programma start om 14.15 uur; inloop en registratie vanaf 13.30 uur.

Branche Brand: ‘Hedendaagse risico’s’

Martin Zorn, Senior Property Underwriting Specialist bij Gen Re (Duitsland) gaat in het kader van de hedendaagse risico’s in op de problematiek van accubranden in zijn presentatie ‘Lithium-Ion Batteries, a New Fire Risk?’. Vervolgens zal journaliste en schrijfster Maria Genova in haar presentatie ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ de deelnemers op een interactieve manier rondleiden in de wereld van identiteitsfraude. Het programma begint  om 14.00 uur; inloop en registratie vanaf 13.15 uur.

Branche Motorvoertuigen: ‘Spanning in de toekomst’

Het programma is gericht op ‘spanning’; spanning op het (inter)net, in de auto en in lichaam en geest. Tijdens drie verschillende presentaties wordt er gesproken over identiteitsfraude, lithium batterijen in de automotive en tot slot neemt  journaliste en schrijfster Maria Genova tijdens haar interactieve presentatie “1737 auto’s op je naam!” haar publiek mee in de wereld vol identiteitsfraude. Rob Overdijkink, directeur FSE Support deelt vervolgens zijn specialistische kennis op het gebied van brand en elektrische veiligheid rondom lithium-batterijen. Tot slot houdt  journaliste en voormalig profwielrenster Marijn de Vries een presentatie over ‘Spanning bij verandering’. Het officiële programma begint om 1400 uur; inloop en registratie vanaf 13.15 uur.

Branche Personenschade: ‘Zorgschade, wie gaat dat betalen’

Er kan steeds meer in het kader van medische behandelingen en medische hulpmiddelen, woningaanpassingen en voorzieningen, zoals bijv. toepassing van robotica en domotica. Hoever reikt de plicht van de aansprakelijke partij om hieraan bij te dragen? Wat gebeurt er als een slachtoffer niet naar de gemeente wil gaan om de aanpassingen en/of voorzieningen op basis van de WMO tot stand te laten brengen. Deze aspecten en meer worden aan de orde gesteld tijdens het Rendez-Vous met presentaties van Han Houdijk en Danielle Zwartjes. Het wordt een interactieve bijeenkomst met een aansprekend panel van sprekers o.l.v. dagvoorzitter Heeremans, waarbij de deelnemers  de mogelijkheid krijgen om via buzzmaster te reageren op stellingen en mee te discussiëren. Het officiële deel van het programma start om 14.00 uur; inloop en registratie vanaf 13.00 uur.

 Branches Scheepvaart & Techniek en Transport/Goederen: ‘Wind en waterstof’

In zijn presentatie “Ontwikkeling van het offshore stroomnet” zal Frank de Vries, Technologist HV Cable Systems bij Tennet, uitvoerig ingaan op de Routekaart en het Borssele project, evenals de ontwerp- en constructiefase. Na de pauze volgt de presentatie ‘Waterstof, de sleutel voor de energietransitie’ door Ad van Wijk (TU Delft). In 1874 schreef Jules Verne in zijn boek ‘The Mysterious Island’ het al. “Ja mijn vrienden, ik ben ervan overtuigd dat water op een dag als brandstof zal worden gebruikt en dat waterstof(…) een onuitputtelijke bron van warmte en licht zal vormen!” Hij was een visionair en krijgt het nu toch bij het rechte eind. Maar welke rol gaat waterstof dan spelen in een duurzaam energiesysteem? Het programma begint om 14.15 uur; inloop en registratie om 13.30 uur met aansluitend een meet & greet.

Branches RCF & Toedracht: ‘Succesvol data inzetten bij fraudeondezoek’ 

De inzet van data bij fraudeonderzoek; van toegevoegde waarde of nutteloos? Roeland van der Molen en Juriaan Leissner, beiden werkzaam voor Leissner & Van der Molen, verzorgen een presentatie over de inzet van data bij preventie en detectie van fraude. Samen met de zaal gaan ze op onderzoek uit naar de meerwaarde hiervan. Richard Engelfriet, bekend van de boeken “Hoe vang ik een rat” en “Zo simpel kan het zijn”, zal als dagvoorzitter en spreker een interactieve rol op zich nemen in de wereld van datadetectie
Het officiële programma begint om 14.00 uur; inloop en registratie vanaf 13.15 uur.