NIVRE presenteert kerncijfers in factsheet

 

De 1.450 NIVRE Register-experts zijn jaarlijks betrokken bij ongeveer de helft van de ca. twee miljoen schademeldingen in ons land en bij ongeveer drie miljard euro van de totale schadelast, die wordt geraamd op 6,5 miljard euro. Zo hebben zij vorig jaar alleen al meer dan 100.000 extra schades met een schadelast van ruim een half miljard euro behandeld, die het gevolg waren van fikse hagelbuien, wateroverlast en zware storm.  Dat zijn enkele aansprekende kerncijfers die vermeld staan in een speciale factsheet, die NIVRE heeft uitgebracht en ook heeft uitgereikt tijdens haar eerder deze maand gehouden Rendez Vous ‘d Expertise. Daaruit blijkt tevens dat de 1.450 geregistreerde schade-experts, toedrachtonderzoekers en bouw- & infra-specialisten werkzaam zijn bij in totaal 327 organisaties, waarvan er 45 zijn aangesloten bij de ‘Kamer’, het platform dat de belangen behartigt van de werkgevers in dezer sectoren.

In de factsheet benadrukt de branche- en beroepsorganisatie de meerwaarde van de in het register ingeschreven NIVRE Experts, zowel voor de opdrachtgevers binnen en buiten de verzekeringsbranche als voor de gedupeerde consumenten en daarmee voor het maatschappelijk belang. Met het oog op dat laatste somt NIVRE het lijstje met een twaalftal calamiteiten op waarbij overheidsinstanties tussen 1992 en 2016 een beroep hebben gedaan op bij het NIVRE ingeschreven Register-Experts voor de registratie van de vele schades.

Daarnaast benadrukt branche- en beroepsorganisatie de meerwaarde van de ingeschreven in het NIVRE Register door onder meer te wijzen op de hoge (kwaliteits)eisen die zowel vooraf worden gesteld aan inschrijving in het NIVRE Register als die na inschrijving gelden om in het register ingeschreven te kunnen blijven, o.a. door middel van een systeem van permanente educatie. Ook verwijst NIVRE naar de geldende gedragsregels en de onafhankelijk klachtenbehandeling door een autonoom handelend Tuchtcollege. Mede door de hoge kwaliteitseisen wordt de inzet van de NIVRE Register Experts  bij de duizenden brandschades van de Stichting Salvage gemiddeld met het rapportcijfer 8,4 gewaardeerd.

Anderzijds meldt NIVRE dat de aangesloten organisaties het kwaliteitsniveau hoog houden door onder meer volop werk maken van een groot aantal zaken: aandacht voor preventie en fraude, verhoging klanttevredenheid, snelheid in schade-afhandeling, schadelastbeheersing en herstel in natura.  Daarnaast wijst de branche- en beroepsorganisatie er in dit verband op dat deze organisaties daarnaast volop investeren in innoverende technologische toepassingen, vooruitstrevende (IT)-systemen en nieuwe vormen van dienstverlening teneinde opdrachtgever en hun klanten optimaal van dienst te kunnen blijven.

Bekijk de factsheet hier