NIVRE maakt programma bekend voor Rendez Vous d’Expertise op 2 april a.s.

NIVRE heeft het programma gepresenteerd voor het Rendez Vous d’Expertise  dat de verschillende branchegroepen organiseren voor de ingeschrevenen in het NIVRE-Register en voor de relaties die hiervoor een uitnodiging ontvangen. De jaarlijkse ontmoetingsbijeenkomst voor schaderegelend Nederland en opdrachtgevers  vindt dit jaar op donderdag 2 april a.s. plaats in Hotel Vianen in Vianen. De bijeenkomsten beginnen variërend per branchegroep tussen 12.30 en 14.15 uur; de inloop en registratie tussen 12.45 en 13.30 uur. Vanaf 17.30 uur is er voor alle deelnemers een netwerkborrel en buffet.

Branches ATV/Agrarisch/Monitoring: “Het is niet moeilijk als je de oplossing weet”

Tijdens het plenaire gedeelte van het seminar neemt Richard Engelfriet, spreker, columnist, onderzoeker en auteur van vele managementboeken, in zijn presentatie ‘Zo simpel kan het zijn’ zijn gehoor  op prikkelende en humoristische wijze mee in de wereld van eenvoud. Hij pleit voor het gebruik van gezond verstand en bespreekt aangenaam recalcitrant managementhypes.

Na de pauze wordt om 16.15 uur het programma vervolgd met vier workshops:

 1.Workshop Agrarisch : (Kwaliteits-)keuring in de tuinbouw…wat kunnen wij schade-experts daarmee?’; Spreker: John van Ruiten, directeur Naktuinbouw

2.Workshop Techniek: ‘Een milieucalamiteit, wat gaan we doen?’ ; Spreker: Leon van Zoggel, Specialist Gevaarlijke Stoffen bij Strukton Milieutechniek B.V.

3.Workshop Aansprakelijkheid:  “Het tuchtrecht voor NIVRE Register-Experts: “Lessons Learned”; Sprekers: Thomas Munnik en Lennard van den Berg, advocaten Ploum Rotterdam Law Firm sectie aansprakelijkheid & verzekeringsrecht

4.Workshop Monitoring Bouw & Infra: ‘Automatisch monitoren’; Spreker: Barry Engelen, National Account Manager Geo Solutions bij Topcon

 Branche Brand:  ‘Zoekt en gij zult vinden!’   

Tijdens de lezing ‘Sjerlok’ legt Brightmaven uit hoe zij met de combinatie van kunstmatige intelligentie en menselijke expertise ongekende resultaten bereiken in het terugvinden van (gestolen) objecten.  Na de pauze neemt voormalig weervrouw Margot Ribberink de toehoorders mee in het veranderende klimaat en vertelt ze over haar avonturen in de VS op zoek naar de zwaarste onweersbuien en tornado’s. 

Branche Motorvoertuigen: Programma ”Grenzen Verleggen”

Volkan Basut, eigenaar en trainer bij VobaTCA training, coaching en adviesbureau, verzorgt een lezing met als titel ‘Mentale programmering’, waarin hij op inspirerende wijze onder meer ingaat op  de zeven ingrediënten van de westerse schuld-, straat-, schaamte-, en lokaliteitcultuur. Na de pauze geeft Carlo van de Weijer op een originele manier een blik op de toekomst in zijn presentatie ‘Internet of Vehicles’ , waarin hij onder meer ingaat op de wereldwijde verbindingen tussen fysieke apparaten en het internet.  99% van de fysieke apparaten is  op het moment niet met elkaar verbonden, maar dat snel gaat veranderen!

Branche Personenschade: ‘De Arbeidsdeskundige: Smeerolie voor de letselschaderegeling’

De sprekers Erik Jan Wervelman, Peter van den Ham en Joop Schrok nemen de toehoorders mee in het onderwerp over de nut en noodzaak bij de inzet van een arbeidsdeskundige alsook de waarde daarvan. Zij zullen dit onderwerp vanaf diverse kanten belichten. Dit alles onder leiding van de dagvoorzitter Remco Heeremans, directeur van De Letselschade Raad, die wordt bijgestaan door Elise Fikse van Buzzmaster.

Branches Scheepvaart & Transport en Transport/Goederen: ‘Een behouden vaart’

Butch Dalrymple Smith, engineer/designer bij Butchdesign sas, zal in zijn presentatie ‘Yacht Restoration and Construction in Wood’  ingaan op alle facetten om een klassiek jacht in goede conditie te houden, zoals door middel van onderhoud, reparatie en restauratie. Martijn Schipper Onderzoeker/Marine Accident Investigator van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zal de deelnemers meenemen in de algemene werkwijze van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, met een verdieping naar de scheepvaart zoals onderzoeks-verplichtingen, publicaties, samenwerking met andere  partijen, wettelijke context, etc.

Branches Toedrachtonderzoek en Register Coördinator Fraudebeheersing: ‘Drie culturen: Broeders, hackers en maffia’

Dagvoorzitter is Marijn Schrijver, auteur van het boek Mocro Maffia. Hij laat zien hoe digitale opsporing onmisbaar is geworden in de jacht op liquidatieverdachten. Maria Genova, schrijfster van bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en van het onlangs verschenen kinderboek ‘What the h@ck!’zet vervolgens de aanwezigen aan het denken door aan te tonen hoe simpel het is om identiteitsfraude te plegen en zelfs tot beveiligde computersystemen van verzekeraars door te dringen. Volkan Basut RCF, eigenaar en trainer bij VobaTCA training, weet zijn toehoorders op een inspirerende manier te boeien met zijn lezing ‘Mentale programmering’. Voor meer informatie: https://www.nivre.nl/rendez-vous-2020/