NIS-bijeenkomst op 11 mei a.s. bij ZLM: Werkgerelateerde ongevallen en roekeloos rijgedrag

NIS, vereniging voor personenschade-experts, organiseert op donderdag 11 mei a.s. een bijeenkomst bij ZLM verzekeringen in Goes. Het officiële programma duurt van 18.00 tot ca. 20.30 uur en wordt voorafgegaan door de ontvangst (vanaf 16.00 uur) en een maaltijd (vanaf 17.00 uur). De bijeenkomst wordt omstreeks 20.30 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Na het welkomstwoord door NIS- voorzitter Annemiek van Reenen verzorgen de advocaten mr. Saskia van Dijke en mr. Lisette de Haan, beiden werkzaam bij V & A Advocaten, in op werkgerelateerde verkeersongevallen. Van Dijke is onder meer de auteur van het artikel ‘Werkgerelateerde verkeersongevallen’ in Verkeersrecht 2016/12. Daarin ging zij eveneens in op de aansprakelijkheid van de opdrachtgever in dergelijke gevallen. “De first party-verzekering zoals de SVI is daarbij een oplossing, maar de vraag is of er ook minimale voorwaarden aan verbonden kunnen/moeten worden”, aldus NIS in de uitnodiging

De tweede spreker is een rechter van de rechtbank Middelburg, die zal spreken over het onderwerp ‘roekeloos rijgedrag’. In een toelichting hierop stelt het NIS: “In de afgelopen periode zijn er ontwikkelingen geweest op het gebied van strafrecht en roekeloos rijden. De roep om de aansprakelijke bestuurder strafrechtelijk te vervolgens, wordt vaker gehoord. Slachtoffers hebben meer rechten gekregen nu Nederland vanaf april 2017 de EU-richtlijn ‘Minimumnormen slachtoffers van strafbare feiten’ implementeerde. Dit is voor slachtoffers goed nieuws. Het zal zeker ook invloed hebben op de civiele voeging bij strafzaken. Maar voor veroordeelde verzekerden betekent dit mogelijk meer moeite om een verzekering te krijgen. En hoe ga je als verzekeraar om met een verzekerde die dan sneller een strafrechtverleden heeft. Ook werkgevers kunnen met een dergelijke veroordeling in hun naam geschaad worden.”
Voor meer info: nis-letsel.nl