NIS bijeenkomst 4 oktober a.s. bij Unigarant over ‘moeilijk objectiveerbaar letsel’

NIS organiseert op donderdag 4 oktober a.s. een bijeenkomst bij Unigarant in Hoogeveen rond het onderwerp ‘moeilijk objectiveerbaar letsel’.  De organisatie heeft twee sprekers uitgenodigd: Petra Oskam van Kennedy van der Laan en Johanneke Stolk van DOEN Coaching.

Petra Oskam, advocaat bij Kennedy Van der Laan, belicht de laatste ontwikkelingen op het gebied van ‘moeilijk objectiveerbaar letsel’, waaronder whiplashzaken, Zij zal daarbij onder meer ingaan op de (recente) rechtspraak in whiplashzaken. Hoe staat het met het “Zwolsche Algemeene/De Greef”-criterium? En kan de whiplashrechtspraak ook op andere zaken waarin moeilijk objectiveerbaar letsel aan de orde is worden toegepast? Welke verweermogelijkheden heeft de verzekeraar nog in whiplashzaken?

Belangenbehartigers opgelet: Er wordt misschien wat al te makkelijk geschermd met het adagium dat ‘niet te hoge eisen mogen worden gesteld’ aan het medisch causaal bewijs. Recente uitspraken geven tegenwicht .Gaan we de juridische discussie aan of kiezen we liever voor een praktische, zorggerichte oplossing naar herstel?

Reactiveren

De tweede spreker voor deze avond is Johanneke Stolk van DOEN coaching. Zij  begeleidt bij letsel, re-integratie, loopbaancoaching. Johanneke vertelt over het re-activeren  van mensen met niet objectiveerbaar letsel  ten gevolge van een ongeval.  Hoe ontstaan deze klachten en waardoor verergeren ze? Wat is de invloed van de omgeving: de werkgever, de verzekeraar van de tegenpartij etc? Hoe kunnen deze mensen uit hun vicieuze cirkel komen?  Johanneke is zelf slachtoffer geweest van een ongeval. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen heeft ze een succesvolle behandelmethode ontwikkeld. Zij helpt nu anderen de regie terug te krijgen over hun leven.

Het officiële programma start om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Voorafgaande is vanaf 16.00 uur de ontvangst en vanaf 17.00 uur het buffet. De bijeenkomst wordt omstreeks 20.30 uur afgesloten met een netwerkborrel.