Nieuwe partners bij advocatenkantoren: Daan Baas bij Dirkzwager; Jan Duyvensz bij Norton Rose Fullbright

 

In het nieuwe jaar hebben meerdere advocatenkantoren is ons land nieuwe partners aangesteld: Daan Baas (rechts) bij Dirkzwager legal & taks in Arnhem, Jan Duyvensz (links) bij Norton Rose Fullbright in Amsterdam, terwijl wij in de nieuwsbrief van 4 januari jl. reeds meldden dat Patrick van der Vorst bij het Rotterdamse advocatenkantoor VanNiekerkCieremans is benoemd tot partner.

Daan Baas werkt als advocaat/partner op de sectie Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering van Dirkzwager. Hij is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, met een focus op beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, AVB, medische aansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, en commerciële en verzekeringsrechtelijke geschillen. Daan adviseert en procedeert regelmatig, zowel bij de civiele rechter als in arbitrage. Veelvuldig is hij betrokken bij grensoverschrijdende en internationale geschillen. Hij is sinds 2006 werkzaam als advocaat. Tot begin 2012 werkte hij bij advocatenkantoor Van Doorne in Amsterdam. Vanaf 2013 is hij aan Dirkzwager verbonden als advocaat.

Jan Duyvensz is per 1 januari jl. benoemd tot partner bij advocatenkantoor Norton Rose Fulbright advocaten in Amsterdam. Duyvensz is gespecialiseerd en gepromoveerd in het (her)verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en adviseert ondernemingen op een breed terrein, waaronder D&O, beroepsaansprakelijkheid, polisgeschillen en productaansprakelijkheid. Naast zijn werk als advocaat, is hij docent in genoemde rechtsgebieden en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Holland. Hij is sinds 2003 als advocaat werkzaam en werkte achtereenvolgens bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (ruim 3,5 jaar), Houthoff Buruma (ruim 5 jaar) en sinds maart 2015 bij Norton Rose Fullbright.

Bij het Rotterdamse advocatenkantoor VanNiekerkCieremans is Patrick van der Vorst benoemd tot partner. Hij werkt vanaf de start van het kantoor in 2014 als advocaat en kwam met de beide andere partners Eric van Niekerk en Tjitske Cieremans mee van de Rotterdamse afdeling Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht van NautaDutilh, waar hij ruim 6,5 als advocaat werkzaam was. Van der Vorst is gespecialiseerd in het aansprakelijkheids– en verzekeringsrecht. Hij assisteert onder andere verzekeraars, producenten en (bouw)bedrijven bij buitencontractuele en contractuele aansprakelijkheden (zowel met een nationaal als internationaal karakter). Zijn focus ligt daarbij op complexe, technische schades (waaronder aan bouw gerelateerde schades), productaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. Verder houdt Patrick zich bezig met (brand)regres, geschillen over bestuurdersaansprakelijkheid en polisdisputen tussen verzekeraars en hun verzekerden (AVB, PDBI, CAR/EAR, machinebreuk, D&O). Hij adviseert daarnaast over (polis)voorwaarden en toezichtrechtelijke vraagstukken.