Nieuw op het PIV Kennisnet: de Whiplash-bibliotheek

De nieuwe Whiplash-bibliotheek is een belangrijke aanvulling op het PIV-Kennisnet. Niet alleen de literatuur is samengevat, maar ook de jurisprudentie is beoordeeld op relevantie. Met de nieuwe Whiplash-bibliotheek wil het PIV haar deelnemers ondersteunen met een overzicht van de meest relevante literatuur en jurisprudentie op het gebied van whiplashschades. Deze Whiplash-bibliotheek is voor het PIV ontwikkeld door Kennedy van der Laan advocaten. De bibliotheek bestaat uit een startdocument met daarin opgenomen relevante literatuur en uitspraken. Daarnaast zijn er de laatste ontwikkelingen terug te vinden.

In een toelichting  stelt directeur Marjolein van der Zwan : “Uit de PIV Letselschadestatistiek volgt dat in ongeveer een derde van alle letselschadezaken sprake is van whiplash- en/of nekklachten. In het merendeel van deze zaken heeft de benadeelde gelukkig geen blijvende klachten en kan de schade vlot geregeld worden. In een aantal zaken spelen echter blijvende klachten. Deze claims kunnen leiden tot discussies in de schaderegeling, zowel op medisch vlak, als bij het bepalen van de causaliteit en de schadeomvang (en dan vooral bij de looptijd). Hierbij speelt ook dat de rechtspraak in Nederland erg casuïstisch van aard is.

Met de nieuwe Whiplash-bibliotheek wil het PIV haar deelnemers ondersteunen met een overzicht van de meest relevante literatuur en jurisprudentie op het gebied van whiplashschades. De bibliotheek bestaat uit een startdocument met daarin opgenomen relevante literatuur en uitspraken. Daarnaast zijn er de laatste ontwikkelingen terug te vinden. Deze Whiplash-bibliotheek is voor het PIV ontwikkeld door Kennedy van der Laan advocaten. Natuurlijk houden we deze vraagbaak up to date.

De Whiplash-bibliotheek is een belangrijke aanvulling op het PIV-Kennisnet. Niet alleen de literatuur is samengevat, maar ook de jurisprudentie is beoordeeld op relevantie.Als kennis- en expertisecentrum wil het PIV u als deelnemer optimaal ondersteunen bij de behandeling van letselzaken, zo ook als er sprake is van whiplashklachten.”