Nieuw netwerk voor truckherstel: Barbatruck

 

Onder de naam Barbatruck lanceert een achttal schadeherstelbedrijven een nieuwe keten voor truckherstel. Met de formule gaan ze de concurrentie aan met Max-Repair en Fleetrepair. Bronk in Beusichem, Castricum in Winkel, Glasbeek in Waddinxveen, Kooiker in Zwolle, Mooi in Opmeer, Mourits in Bedum, Muckhof in Horst en Truckherstel Naaldwijk starten gezamenlijk een nieuw concept voor truckherstel: Barbatruck. Deze formule wordt gefaciliteerd door Autoschade Herstel Groep (AHG), een schadenetwerk voor personenauto’s. Barbatruck mikt op een groei in de komende jaren tot hooguit twintig vestigingen, maar expansie over de grens – naar bijvoorbeeld België – is ook een optie.

De nieuwe keten richt zich op fleetowners, verzekeraars, transporteurs en zzp-ers. De formule is bedoeld voor het herstel van zowel lichte als zware bedrijfswagens. Binnen de coöperatie moet zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van elkaars competenties, technische faciliteiten en mankracht. “Er zijn diverse specialismen vertegenwoordigd, zodat elke vraag van elke opdrachtgever binnen het netwerk opgelost kan worden. Ook kunnen we gezamenlijk grotere opdrachten van landelijke opdrachtgevers aan”, zei Martin Luinstra van Kooiker Bedrijfswagen Spuiterij en voorzitter van de nieuwe coöperatie, tijdens de officiële presentatie .

Autoschade Herstel Groep vervult de faciliterende rol op het gebied van sales en marketing, netwerkbeheer, automatisering en centrale schadeafwikkeling. Voor het calculeren van schades heeft men een eigen systeem ontwikkeld, waarin bestaande elementen verwerkt zijn en nieuwe aan toegevoegd om ook het herstel van technisch complexe voertuigen vooraf zo nauwkeurig mogelijk te kunnen becijferen. Eén ding hebben de acht gemeen: ze zijn allemaal klant van lakkenleverancier Basf, evenals AHG.