Nieuw managementteam Verweij Hoebee Groep gaat met nieuw elan op de ingeslagen weg voort

 

 

Bij de foto: Juan Christoffels, Rob Voskamp en Evelyne de Reus

 

 

Jochen Schenk, vestigingsmanager Kantoor Barendrecht

Sinds 1 oktober jl. staat er voor het eerst sinds 1913 – het oprichtingsjaar – niet langer een Verweij aan het roer van het Amsterdamse maritieme expertisebedrijf Verweij Hoebee Groep. Op die dag droeg Bruce Verweij – de derde generatie – de dagelijkse leiding van het familiebedrijf Verweij Hoebee Groep over aan een driemanschap: Juan Christoffels, Rob Voskamp en Evelyne de Reus.  Zij spreken van ‘een logische stap’ en van een geweldige uitdaging’. “We zullen op de ingeslagen weg doorgaan. Met nieuw elan, met betrokken, vakkundige medewerkers en een oplossingsgerichte in- en opstelling naar zowel opdrachtgevers als gedupeerden toe”, zo zeggen ze in een interview in het volgende week verschijnende nummer van het Risk & Business Magazine.

Het antwoord van het nieuwe managementteam op de vraag ‘Wat gaat er veranderen? is klip en klaar. Juan Christoffels verwoordt dit als volgt: “Er zal niet veel veranderen. Daar is geen enkele aanleiding voor. Gezien de ontwikkelingen in de afgelopen jaren zullen wij dezelfde lijn grotendeels doortrekken, al zullen we daar uiteraard onze eigen invulling aan geven.  Ieder mens is nu eenmaal anders. Er zullen dan ook hooguit wat accenten worden verlegd. Niet in de laatste plaats omdat de samenleving verandert en daarmee ook de markten waarin wij opereren. De huidige generatie opdrachtgevers denkt anders over tal van zaken dan hun voorgangers.  Niet beter of slechter, maar anders. Dat vraagt van ons een andere manier van werken. Ook wij moeten met onze tijd meegaan.”

Hij wijst in dit verband op het jarenlange beleid om zelf in eigen huis jonge experts op te leiden. “Vier van de tien experts zijn inmiddels onder de 35 jaar en één zelfs onder de 30.  Die spreken de taal van hun generatiegenoten bij opdrachtgevers en gedupeerden en weten hoe ze denken en wat ze willen. Dat onderstreept onze verbondenheid met de markt”, aldus Christoffels, die op het gebied van de bedrijfsnaam wel een verandering verwacht. “Wij zijn het enige bedrijf van 22 bedrijven in de BMT Group welke geen BMT in de naam voert. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat dit in de toekomst eventueel zal veranderen”.

Positief toekomstvooruitzicht

De toekomst ziet de nieuwe directeur van Verweij Hoebee Groep positief tegemoet. “We hebben een prima team van medewerkers – experts en ondersteuning – en ons bureau heeft al meer dan 100 jaar haar bestaansrecht bewezen. Bovendien staan we erom bekend dat we niet alleen op een deskundige manier de schade en oorzaak kunnen vaststellen, maar daarnaast met alle betrokken partijen op een proactieve wijze meedenken over passende oplossingen.”

De maritieme sector is conjunctuurgevoelig. De sector kampte de afgelopen jaren met de economische crisis.  “Mede daardoor lag het aantal scheepsbewegingen beduidend lager en als logisch gevolg daarvan ook het aantal schades. Het afgelopen jaar is op z’n zachtst gezegd dan ook niet ons beste jaar geweest”, geeft Christoffels toe. De toekomst ziet het nieuwe managementteam beduidend positiever in. “De markt trekt zichtbaar aan, op alle fronten, en daarmee stijgt de kans op opdrachten. Zeker op het gebied van offshore.  Deze markt, die de afgelopen jaren redelijk ‘op z’n gat’ lag, laat nu weer volop beweging zien. Datzelfde geldt voor keuringen en inspecties, mede door aangescherpte regelgeving op dat vlak. De schades worden gemiddeld ook complexer en omvangrijker. Daarnaast dienen nieuwe markten zich aan, zoals renewable energy.  Kortom, de vooruitzichten zijn goed en mede daardoor sluiten we verdere uitbreiding van ons expertisekorps zeker niet uit.”