Nieuw managementteam Crawford & Company: “We zien volop groeimogelijkheden en gaan voor alle branches volop investeren in talentvolle medewerkers”

“We zien volop groeimogelijkheden en gaan voor alle segmenten waarin we actief zijn  volop investeren in talentvolle medewerkers. Zo zullen we onder meer de Crawford Academy weer nadrukkelijker gaan oppakken.” Dat kondigt het nieuwe managementteam van Crawford & Company (Nederland), bestaande uit Niels de Kock en Rob Kleinveld aan in een interview in Risk & Business Magazine, dat morgen verschijnt. Hierin stellen zij zich nader voor en lichten een tip van de sluier op van hun plannen en ambities. “

Crawford telt in Nederland momenteel ca 165 medewerkers en in België rond de 55. De verhouding in omzet verschilt enorm tussen beide landen: in Nederland komt ongeveer driekwart van  de inkomsten uit de expertiseactiviteiten en de resterende kwart uit TPA; bij onze Zuiderburen is die verhouding 10-90 en voor geheel Europa 46-54.

Groeipotentie én – ambities

De Kock en Kleinveld zeggen desgevraagd de toekomst van Crawford in Nederland en België positief en rooskleurig tegemoet te zien. Eerstgenoemde daarover: “Het is een prachtig bedrijf, het grootste fullservicebedrijf binnen Europa, en heeft  een goede, financieel daadkrachtige moeder als backup die bereid is te investeren in talent & development, zoals tijdens de Haringparty nog eens werd benadrukt door Andrew Bart,  President Global Technical Services bij Crawford & Company. Het bedrijf wil op beide terreinen wereldwijd het voortouw nemen en noemt beide zaken essentieel voor een succesvolle toekomst, ook voor die in Nederland.”

Zij geven daarnaast aan nog volop groeipotentie te zien in beide landen, zowel op het gebied van TPA (claimshandling) en regres  voor Broadspire als op het terrein van de high end loss adjusting van bedrijfsonderdeel GTS( Global Technical Services). “Dat zijn onze kernactiviteiten. Maar ook op overige gebieden, waaronder marine, casualty, letsel  & varia willen we verder groeien en ook daarin zien we zeker mogelijkheden”, onderstreept Kleinveld.

De Kock vult aan: “We hebben ontegenzeggelijk ambities en streven een gezonde groei na. We zijn er dan ook van overtuigd dat er  werk genoeg is, maar we gaan ons niet vastleggen op omzetdoelstellingen of groeipercentages. Wat wel zeker is dat we voor alle branches nadrukkelijk op zoek gaan naar talentvolle medewerkers van alle leeftijden en bovendien gaan we onze Crawford Academy weer oppakken. Want je mensen, je team vormt je grote kracht en zijn essentieel om je continuïteit  te kunnen waarborgen.”

Nieuwe bezems vegen schoon

 Nieuwe bezems vegen schoon, luidt het bekende Nederlandse gezegde. De Kock en Kleinveld benadrukken dat dit niet voor hen geldt. Laatstgenoemde daarover:  “Mogelijk dat er enkele accentverschillen zullen zijn, maar er zal allesbehalve sprake zijn van een revolutie. Het is vooral business as usual en we gaan door op de manier die men van ons gewend is.Er is ook geen enkele reden voor ingrijpende veranderingen, want we groeien gestaag.  Onze primaire taak als nieuw managementteam is vooral het vertrouwen te winnen van zowel onze medewerkers als van onze opdrachtgevers, waarvan er velen al vele jaren met ons zakendoen.”

De Kock en Kleinveld zullen  in de eerste tijd van hun nieuwe functie veel tijd vrijmaken voor een nadere kennismaking met opdrachtgevers en goed te luisteren naar wat ‘dé markt’ wil om daar vervolgens het beleid  op af te stemmen. “Weliswaar verandert de wereld om ons heen snel, maar we verwachten niet dat het wensenpakket van opdrachtgevers er heel anders zal uitzien dan die van de afgelopen tijd. Een snelle,  kwalitatief hoogwaardige schaderegeling met een personal touch  tegen redelijke kosten. We willen gezien worden als dé businesspartner voor de verzekeringsbranche en zullen dan ook alles in het werk blijven stellen om bij bestaande opdrachtgevers vóór in de kaartenbak te blijven en bij nieuwe opdrachtgevers bij de voorkeurspartners te komen.”