Nieuw directieteam voor DEKRA Claims and Expertise B.V.: Ronald Pols, Danielle Emsbroek, Peter Kok en Richard Overeem


DEKRA Claims and Expertise B.V. heeft met ingang van morgen (1 juli 2020) een nieuw directieteam. Naast Managing Director Ronald Pols, die sinds 2011 deel uitmaakt van de directie, zijn per genoemde datum Danielle Emsbroek (People, Claims en Personenschade), Peter Kok (Experts) en Richard Overeem (Automotive) benoemd tot directeur. De drie nieuwe directeuren sturen ieder voor zich meerdere managementteams op hun werk- en aandachtsgebieden aan.

“Na het vertrek van Paul Schenk, die is aangesteld als Country Manager bij DEKRA Netherlands Holding, hebben wij bewust voor gekozen voor verbreding van het directieteam om zo nog meer synergie te kunnen halen uit de activiteiten van de verschillende bedrijfsonderdelen”, licht Ronald Pols toe, die zelfs sinds 1989 in de expertisebranche werkzaam is en sinds 2002 bij DEKRA. Peter Kok is in 1992 gestart als schade-expert in de expertisebranche en heeft sindsdien diverse managementfuncties bekleed bij meerdere bureaus. Sinds 2003 is hij werkzaam bij (de rechtsvoorgangers van) DEKRA, meest recent in de functie van Manager ASA Legal Assist, het regres- en rechtsbijstandsonderdeel van DEKRA.

Na 16 jaar te hebben gewerkt bij verzekeraar Generali, laatstelijk als Manager Expertisedienst, trad Richard Overeem in 2007 in dienst bij DEKRA’s rechtsvoorganger Extenso. Sindsdien is hij werkzaam als Manager Automotive en de afgelopen ruim twee jaar als Directeur Automotive. Daniëlle Emsbroek was sinds 2007 werkzaam in de detacheringsbranche, onder meer bij een grote detacheerder, voordat zij in 2014 de overstap maakte naar DEKRA People. Sindsdien heeft zij als Manager dit bedrijfsonderdeel van scratch af uitgebouwd naar één van de meest prominente  detacheringsbureaus voor de verzekeringsbranche met momenteel ongeveer 60 schadebehandelaars en overige schadeprofessionals.

DEKRA Claims and Expertise telt momenteel ca 550 medewerkers verdeeld over de meerdere vestigingen in ons land. De jaaromzet bedraagt circa 55 miljoen euro. Het nieuwe directieteam spreekt een ambitieuze omzetgroei uit voor de komende jaren. Dat wil men onder meer realiseren door verbreding en innovatie van het dienstverleningspalet en via uitbreiding van het klantenbestand naar klantengroepen buiten het al brede portfolio van klanten.

Bij de  foto: v.l.n.r  Peter Kok, Richard Overeem, Danielle Emsbroek en Ronald Pols