Nieuw BORG-keurmerk opgesplitst in twee regelingen

Het nieuwe keurmerk bestaat uit de regelingen BORG-B (Bouwkundige inbraakbeveiliging) en BORG-E (Leveren van alarminstallatie). Door de opsplitsing kunnen zowel bouwkundige beveiligingsbedrijven als leveranciers van alarminstallaties zich met een BORG-keurmerk onderscheiden. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) publiceert de nieuwe regelingen op 3 augustus 2020.

De modules zijn ingericht volgens NEN-EN-ISO/IEC 17065. Voor de uitvoering van beide regelingen wordt gebruik gemaakt van de VRKI 2.0 (Verbeterde Risicoklasseindeling).

Het risico op inbraak in een gebouw of woning bepaalt welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn. Goede beveiliging bestaat uit een combinatie van organisatorische-, bouwkundige- en elektronische beveiligingsmaatregelen. Met een BORG-keurmerk tonen beveiligingsbedrijven aan dat ze betrouwbaar zijn en vakmanschap leveren.

Meer informatie: Meer weten over CCV-keurmerken op het gebied van inbraakbeveiliging? Bekijk dan deze webpagina van het CCV.