Massale bijval voor stelling ‘Elke schadebehandelaar van een verzekeraar zou een keer mee op pad moeten bij een expertise en reconditioneringsklus!

 

Elke schadebehandelaar van een verzekeraar zou een keer mee op pad moeten bij een expertise en reconditioneringsklus! Zo luidde de stelling in de rubriek ‘In de peiling’ in de nieuwsbrief van vorige week vrijdag. De stelling wordt massaal omarmd door de lezers van Risk & Business. Maar liefst 85% van alle respondenten vindt dat een schadebehandelaar of een inkoper een keer mee op pad zou moeten gaan met zowel een schade-expert als bij een reconditioneringsklus. Een van de tien respondenten  acht dat vooral wenselijk bij een schade-expert en 5% alleen bij een reconditioneringsklus. Opvallende uitkomst: geen enkele inzender vindt dat een schadebehandelaar of een inkoper van expertise en schadeherstel ook zonder een dergelijk bezoek het werk van een schade-expert, reconditoneerder of schadehersteller  goed kan beoordelen.

 Aanleiding voor de stelling vormde de opmerking van  de inmiddels naar MainPlus vertrokken RGN-directeur Gerard van Engelenburg in een nieuwsbrief van RGN. Volgens hem zou elke schadebehandelaar of inkoper eigenlijk een keer mee op pad moeten bij een reconditioneringsklus, omdat dit volgens hem m “een positieve invloed kunnen hebben op de manier waarop zij tegen het werk van reconditioneerders aankijken en mogelijk de focus wat minder op de kosten leggen dan nu vaak het geval is.”