Maritiem expertisebureau Prevent Survey komt met speciale drone voor onderwater schade-inspecties aan vaartuigen of kunstwerken

Het maritieme expertisebureaus Prevent Survey claimt als enige in het bezit te zijn van een professionele ROV (Remotely Operated Vehicle) , een speciale onderwater drone voor  het verrichten van schade-inspecties onder water aan vaartuigen of kunstwerken, zoals sluizen. “Door het gebruik van een Sonar is het slechte zicht onderwater in de havens en rivieren geen enkel probleem en kunnen ook verloren objecten op de rivierbodem snel worden gelokaliseerd”, aldus Prevent Survey.

De Sonar registreert haarfijn alle afwijkingen aan het te inspecteren object en met de HD-onderwatercamera wordt de toestand zichtbaar gemaakt. De beelden van de inspectie kunnen in real time worden bekeken vanaf elke gewenste locatie. “Door de efficiënte wijze van inspectie en relatief lage kosten per uur is een inspectie met onze drone aanzienlijk voordeliger dan een traditionele inspectie door duikers of een inspectie in een scheepsdok of op een scheepshelling.”

Met de drone-inspectie kan volgens Prevent Survey al snel na het ontstaan van de schade worden vastgesteld of het veilig om de reis te vervolgen zonder extra risico’s is voor schip, bemanning en lading. “De kans op het eventueel ontstaan van meer schade kan worden ingeschat, of dat het nodig is dat eerst (tijdelijke) reparaties aan het vaartuig moeten worden uitgevoerd. Inspecties van Prevent Survey vinden efficiënt en daardoor kostenbesparend plaats. Dit komt door de ruime ervaring van de surveyors en door de in te zetten middelen. Prevent Survey maakt namelijk naast de bestaande middelen gebruik van de nieuwste technieken, zoals een onderwaterdrone, een air drone en een 3D scanner. De ervaren en gemotiveerde  surveyors werken met een gezonde dosis werklust en enthousiasme.”

Kijk voor meer informatie: Our drones reveal the invisible – YouTube of op de website www.preventsurvey.nl

Het team van Prevent Survey