Marintec Expertise overgenomen door Verschoor & Bras

 

Expertisebureau Verschoor & Bras, actief op het gebied van maritieme expertise, taxaties en technische advisering en dienstverlening, heeft branchegenoot Marintec Expertise BV, dat zich toelegt op expertise- en onderzoekswerkzaamheden op het terrein van scheepvaart, spoor, techniek, transport en goederen. Per 3 maart jl. maakt Marintec Expertise deel uit van V+B Holding BV in Rotterdam, de moedermaatschappij van Verschoor & Bras BV en Marinco Survey BV waarbij acht mensen werkzaam zij, onder wie vijf experts. Bij Marintec, dat onder eigen naam en vanuit zijn huidige locatie aan de Maasvlakte werkzaam blijft, werken drie schade-experts en één ondersteunende kracht. Het algemene management zal gevoerd worden vanuit het (hoofd)kantoor van Verschoor & Bras aan de Burgemeester Hazenberglaan 403 te Rotterdam.

Over de krachtenbundeling stelt Verschoor & Bras in een persbericht: “Aanleiding voor de overname is de wens van Marintec- directeur Cees Touw om binnen enkele jaren met pensioen te gaan en de door hem succesvol opgebouwde onderneming en personeel, in goede handen achter te laten. De besprekingen over de overname verliepen uiterst plezierig en alle partijen zijn ervan overtuigd dat de nieuwe samenwerking vruchtbaar zal zijn. De werkzaamheden van de in Rotterdam gevestigde expertisebureaus van maritiem en non-maritiem experts en technisch adviseurs vullen elkaar naadloos aan. Hierdoor ontstaat het voordeel van synergie op de werkvloer en op managementniveau.”  Cees Touw blijft het komende jaar de leiding van het kantoor Maasvlakte voeren en zal in de jaren hierna verbonden blijven aan Marintec, zij het minder intensief. De start is reeds gemaakt om zo goed mogelijk invulling te geven aan zijn vertrek op termijn.

 

Verschoor & Bras is in 1915 opgericht in Rotterdam en opereert op het gebied van maritieme schadebehandeling, inspecties en taxaties, voornamelijk in het zogenaamde ARA-gebied (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen) en Noord-Nederland. Verschoor & Bras is een expertisebureau werkzaam op het gebied van scheepstechniek, werktuigkunde en alles wat je onder de noemer maritieme techniek zou kunnen scharen. Zij behandelen casco- en machineschades, voeren keuringen en inspecties uit en adviseren op allerlei scheepvaart-gerelateerde terreinen, zowel bij zee- en binnenvaartschepen als bij jachten, baggermaterieel, technische installaties en waterbouwkundige werken zoals kranen, kades, bruggen en sluizen. In juni 2013 is het werkterrein uitgebreid met inspecties en waardebepalingen van zeeschepen voor rederijen en scheepshypotheekbanken door de overname van Marinco Survey.

 

Marintec Expertise is een expertisebureau met experts en technisch adviseurs op het gebied van scheepvaart, spoor, techniek, transport en goederen. Het bedrijf is gevestigd op de Rotterdam-Maasvlakte en vertegenwoordigt o.a. stuwadoors, transportondernemingen, spoorwegmaatschappijen, verzekeraars en makelaars en biedt deskundige ondersteuning en advies bij ongevalsonderzoeken, claims, schadebeperking, schadeherstel en aansprakelijkheid. De werkzaamheden omvatten onder meer expertise en incidentonderzoek op binnenvaart-, kust- en zeeschepen, container- en ladingexpertises, onafhankelijk onderzoek van spoormaterieel, transportmiddelen en infrastructuur, taxaties van maritieme en niet-maritieme objecten en advisering van stuwadoors

 Foto: bij de notariële ondertekening van de contracten, v.l.n.r. Cees Touw,  Frits Vlugter en Roelof Boerma