Maarten van Amerongen bij Sedgwick Personenschade aan de slag op vestiging Amstelveen

Sedgwick Personenschade heeft op 1 juli 2021  Maarten van Amerongen welkom geheten. Maarten heeft tijdens en na het behalen van zijn Master Privaatrecht gewerkt als griffier van de Rechtbank Utrecht en zittingsgriffier bij de Centrale Raad van Beroep. In 2012 trad Maarten als schadebehandelaar beroepsaansprakelijkheid bij de VvAA. Hij heeft zich daar ontwikkeld tot schadebehandelaar binnen het werkveld van de medische aansprakelijkheid (AVB) van de bij VvAA verzekerde zorgprofessionals.

In februari 2016 besloot Maarten zijn bakens opnieuw te verzetten en zijn horizon te verbreden. Hij trad als schadebehandelaar in dienst bij het Ministerie van Defensie. Daar behandelde hij de interne claims van Defensie. Belangrijk onderdeel van zijn werkzaamheden waren de behandeling van complexe schadevergoedingsverzoeken van militairen en veteranen met lichamelijk of psychisch letsel als gevolg van de uitoefening van de dienst of letsel als gevolg van het werken met gevaarlijke stoffen.

In 2021 kwamen Maarten en Sedgwick met elkaar in contact. De ervaring die Maarten bij de VvAA en Defensie heeft opgedaan, is een goede aanvulling voor de afdeling Personen van Sedgwick. Maarten zal in centraal Nederland gaan werken. Zijn credo is: een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt. Maarten houdt van het lopen van lange afstanden, motorrijden en reizen.