LSA leerstoel Personenschade Rijksuniversiteit Groningen; mr. dr. Arvin Kolder benoemd tot eerste bijzonder hoogleraar Personenschade

Het bestuur van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) meldt dat  mr. dr. Arvin Kolder per 1 januari 2020 bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen is benoemd tot de eerste (bijzonder) hoogleraar Personenschade in Nederland. De leerstoel is ingesteld door de ASP.

De bijzondere leerstoel zal worden ondergebracht bij de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht. Arvin Kolder zal onderwijs verzorgen en onderzoek verrichten en begeleiden op het gebied van de personenschade. Ook zal hij een rol vervullen in het jaarlijks door de Rijksuniversiteit Groningen georganiseerde ‘letselschadecongres’. Met de bijzondere leerstoel hoopt de Rijksuniversiteit Groningen bij te kunnen dragen aan een verbetering van de afwikkeling van personenschade.

Arvin Kolder is sinds 2006 als onderzoeker en sinds 2009 ook als docent verbonden aan vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 2018 op het proefschrift ‘Aansprakelijkheid van de bedrijfsmatige gebruiker’, over de aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door gebrekkige roerende zaken en opstallen, gevaarlijke stoffen en dieren. Arvin Kolder is tevens werkzaam als advocaat bij het kantoor Kolder Vorsselman Advocaten en als redactielid verbonden aan meerdere wetenschappelijke tijdschriften.