Liza Dehzad (Judica letselschade) gekozen tot ‘Legal Woman Upcoming Talent of the year 2019’

Liza Dehzad (Judica letselschade) is bij de de achtste editie van Legal Woman of the Year, de jaarlijkse verkiezing die wordt gehouden Stichting Legal Women, een platform voor vrouwelijke juristen, gekozen tot Upcoming talent 2019. De jury roemde Dehzad voor de laagdrempeligheid van haar kantoor en het feit dat ze een multicultureel rolmodel is.

“Op mijn zevende vluchtte mijn familie uit Afghanistan”, begon ze haar pitch. “Mijn lang gekoesterde wens om te leren lezen en schrijven ging in vervulling. Nu spreek ik zeven talen en heb mijn eigen kantoor. Mijn kennis deel ik met UvA-studenten bij de wetswinkel.” Dehzad versloeg de talenten Roos Elemans (Stibbe) en Celine van Es (Dentons Boekel).

Legal woman of the year

Tijdens dezelfde verkiezing werd strafrechtadvocaat Natache Harlequin gekozen tot Legal Woman of the Year. Harlequin (Taekema Harlequin Advocaten) vertelde in haar pitch smakelijk hoe ze in 2017 op haar verjaardag impulsief de redactie van talkshow Pauw belde. Met de boodschap dat er wel degelijk vrouwelijke juristen bestaan die deskundig over het recht kunnen praten. ‘Hier ben ik, stop mij in uw kaartenbak’, zei ik. ‘Ik heb geen mediatraining gehad, ik ben gewoon mezelf.’ Haar opzet slaagde en inmiddels is Harlequin een vaak geziene gast in onder meer Ladies NightM en De Wereld Draait Door. Harlequin won van twee overgebleven titelconcurrenten, die ook een pitch hielden: beloningsexpert Astrid Helstone (Stibbe)  en Elisabeth Thole (Van Doorne). Ze richtte de Vereniging Privacyrecht Advocaten op en stimuleert dat collega’s elkaar helpen.  

Natache Harlequin (Foto’s Legal Woman of the year)