Lezing 9 februari 2023 – De VJPP meets het Ministerie van Defensie; durf jij het aan?

Op 9 februari 2023 heeft de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP) ‘ en héél bijzonder locatie’ voor de lezing, namelijk de Kromhoutkazerne in  Utrecht! “Wij zijn door de afdeling Claims van het DienstenCentrum Juridische Dienstverlening van het Ministerie van Defensie uitgenodigd om een kijkje te nemen op een kazerne van de Nederlandse krijgsmacht. Durf jij het aan?”, aldus de Vereniging.

Een mooie en zeldzame kans om eens binnen de poorten van een kazerne rond te kijken, want een gewone burger komt daar uiteraard niet zomaar binnen. Natuurlijk blijft het niet bij het bezichtigen van deze bijzondere locatie, maar zullen de VJPP en MVD ook een informatieve lezing en afsluitende borrel verzorgen.

Lezing

Tijdens deze lezing komen er twee onderwerpen aan bod: “Ingrijpende zaken en trauma. Wat doe je wel, wat doe je niet”

Majoor drs. M. (Martine) Hueting en drs. M.E. (Marieke) Langemeyer, beiden werkzaam bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) van Defensie zullen ons het eerste uur van de lezing voorlichten over het begrip psychotrauma, wat men kan oplopen door bijvoorbeeld uitzendingen, maar ook door (reguliere) ongevallen.Het onderwerp van het tweede uur zal later nog bekend worden gemaakt. Ook dit wordt een interessant onderwerp.

 ALV

Wij zullen op 9 februari ook de jaarlijkse ALV houden. Hierin zal onder meer het boekjaar 2022 worden toegelicht en worden afgesloten en tevens zal de begroting (inclusief contributie) voor het jaar 2023 aan jullie worden voorgelegd.

 Zoals hierboven al beschreven zal het evenement plaatsvinden in de Kromhoutkazerne aan de Herculeslaan 1 te Utrecht.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13.45 uur – 14.15 uur: Inloop ALV
  • 14.15 uur – 15.00 uur: ALV
  • 15.00 uur – 15.30 uur: Inloop lezing
  • 15.30 uur – 16.30 uur: Lezing deel 1 > het psychotrauma
  • 16.30 uur – 17.00 uur: Pauze
  • 17.00 uur – 18.00 uur: Lezing deel 2 > onderwerp wordt later bekend gemaakt
  • 18.00 uur – 21:00 uur: Borrel

Voor deze lezing worden 2 NIVRE punten aangevraagd.Aanmelden voor dit bijzondere evenement is mogelijk vanaf 9 januari tot en met 23 januari 2023.