Letsel Advies/Randstad Personenschade heeft aparte afdeling voor Poolse letselschadeslachtoffers: SzkodaOsobowa.nl

Om in Nederland woonachtige en/of werkende Polen die  door een verkeers- of bedrijfsongeval letsel hebben opgelopen, heeft Letsel Advies/Randstad Personenschade een speciale Poolse afdeling opgericht onder de naam SzkodaOsobowa. De afdeling wordt geleid door Blazej Korycki, geboren in Polen en sinds 15 jaar woonachtig in Nederland. “Na mijn studie HBO rechten ben ik bij toeval in de letselschadebranche terecht gekomen  maar ben ik sindsdien wel verliefd geworden op het werk.”

Hij werkt inmiddels sinds september 2016 bij Letsel Advies/Randstad Personenschade waar hij zich onder meer met de circa 160 à 170  letselschadedossiers van Polen bezighoudt. De helft van de dossiers betreft verkeersongevallen en de andere helft bedrijfsongevallen. “Het aantal dossiers groeit gestaag, mede doordat onze bekendheid toeneemt. Juist bij een emotionele gebeurtenis als een letselschade vinden Polen, net als bijvoorbeeld Turken, Bulgaren, Russen en mensen van Arabische afkomst, het prettig om in hun eigen taal en cultuur hun verhaal te kunnen doen. Ik spreek Pools en ben bekend met de Poolse cultuur, normen en waarden. Dat bevordert een goede communicatie en komt een snelle en goede letselschaderegeling ten goede.”

Volgens laatste cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) staan in ons land 160.000 mensen van Poolse komaf ingeschreven in het bevolkingsregister. Daarnaast is er een groep van nog eens 90.000 Polen die hier niet wonen maar wel werken.

Letsel Advies/Randstad Personenschade, het interculturele letselschadebureau dat zich onder leiding van directeur/eigenaar Ethem Emre toelegt op de regeling van letselschades voor in Nederland woonachtige letselslachtoffers van buitenlandse afkomst, breidt zich steeds verder uit. Zo is het aantal vestigingen in februari gegroeid van zes naar acht. Bij Letsel Advies werken inmiddels in totaal 26 medewerkers, onder wie zes mensen in de buitendienst. Zij behandelen gezamenlijk op jaarbasis ca 2.500 letseldossiers.

Ook in Turkije, Izmir , Istanbul hebben wij een nieuw bedrijf opgezet voor schaderegeling naar Turks recht  en hebben we een Turkse advocaat in Nederland die juridische adviezen geeft over Turkse verzekerings- en verkeersrecht