Leslie Keijzer & Frank van der Lugt starten eigen bureau

Schade-experts Leslie Keijzer en Frank van der Lugt zijn het nieuwe jaar een nieuw bureau gestart onder de naam Keijzer & Van der Lugt. Zij richten zich met hun onderneming op de begeleiding en ondersteuning van bedrijven en particulieren bij schades aan inboedels, inventaris en opstallen, alsmede bij bedrijfsschades. Vooralsnog staan zij ondernemers en particulieren met raad en daad terzijde vanuit hun woonplaats Ter Aar en Ede, maar het voornemen is in de loop van dit jaar hun intrek te nemen in een kantoorpand in het centraal gelegen Utrecht.

Over de keuze voor een eigen bureau, zeggen zij: “We zien in de markt zeker ruimte voor een nieuw expertisebureau dat uitsluitend voor verzekerden werkt, vooral naar de toekomst toe. Wij behoren met onze 35 en 37 jaar namelijk tot de jongste experts die voor verzekerden werken en onze aanpak wordt in de markt gewaardeerd. We zien dat het tijd is dat het vak ‘contra-expertise’ een stap maakt. De samenleving verandert en ons gedrag verandert mee. Ons doel is om de tegenstellingen weg te nemen en de nadruk meer te leggen op de ontzorging en begeleiding van verzekerden en niet alleen gefocust te zijn op de hoogte van de schade. De hoogte van de schade is de uitkomst van een goed begeleid proces, niet andersom. Dat proces bewandelen we samen met de expert namens de verzekeraar. Het woord ‘contra’ past ons daarom ook niet, we zijn ‘expert namens verzekerde”.

Beide experts zijn afkomstig van HBS Expertise, waar Leslie verdeeld over twee periodes in totaal zes jaar heeft gewerkt en Frank twee jaar. Eerstgenoemde is sinds 2010 als schade-expert actief, waarvan de eerste drie jaar bij Crawford & Company. Frank is sinds medio 2009 actief als schade-expert, waarvan negen jaar bij DEKRA Claims and Experts en twee jaar bij Sedgwick. Beide hebben met HBS Expertise overeenstemming bereikt over de nog af te handelen dossiers zodat de klanten en experts voor verzekeraars geen ‘last’ ondervinden van de overstap