KPMG wil aantal advocaten in dienst verdubbelen naar 3.000

KPMG heeft de ambitie om binnen nu en een paar jaar het aantal advocaten bij Legal Services bijna te verdubbelen, van een kleine 1.800 juristen nu naar ruim 3.000, melden Britse media. Bovendien wil de accountantsreus zijn juridische diensten verder uitrollen, onder meer in Azië.In de afgelopen twee jaar is alleen al in het Verenigd Koninkrijk het aantal voor KPMG werkzame advocaten verdubbeld naar zo’n 130. Die zijn werkzaam op de KPMG-kantoren in Londen, Manchester en Birmingham.

Om juridische diensten aan te kunnen bieden, richtte KPMG in 2014 een zogenoemde Alternative Business Structure (ABS) op. Hiermee valt KPMG onder dezelfde regelgeving als een traditioneel advocatenkantoor. En dat is gunstig voor het cliëntenvertrouwen, zegt het Britse hoofd KPMG Legal Services Nick Roome. Volgens hem wordt de grote accountancy dan ook steeds meer gezien als een serieuze speler binnen de juridische markt, mede dankzij de geïntegreerde financiële en juridische diensten die de Big Four-accountants kunnen bieden.

Toch heeft de advocatuur nog niet veel te vrezen van de snel groeiende juridische takken bij de accountancy Big Four, denkt Roome. KPMG zet  in ieder geval geen ‘klassiek advocatenkantoor binnen het accountantskantoor neer’ en werkt juist nauw samen met enkele van de grootste advocatenkantoren, zegt hij. “For example, KPMG recently turned to magic circle firm Linklaters for advice on the Competition and Markets Authority’s review of the audit sector.”

Ook de andere Big Four-accountantskantoren zochten recent de samenwerking met de advocatuur, tot de overname van een kantoor aan toe. Deloitte heeft recentelijk een alliantie gevormd met het Amerikaanse advocatenkantoor Berry Appleman & Leiden, waarna PwC volgde met een soortgelijk verbond met het Amerikaanse Fragomen. EY nam recent zelfs een kantoor over – de Britse innovatieve dienstverlener Riverview Law – met als doel het aanbieden van juridische diensten wereldwijd flink op te schalen.

KPMG laat bij monde van Roome weten niet zulke plannen tot alliantie of overname te hebben en dat de voorziene groei naar 3.000 advocaten wereldwijd organisch zal verlopen.

bron Advocatie