KiFid: dakgoot= afvoerleiding

De Geschillencommissie van het klachteninstituut KiFid heeft uitspraak gedaan in  een afgewezen schadeclaim voor schade aan schilderwerk.  (Uitspraak 2017-851 (Bindend) (15-12-2017)),

Consument heeft bij verzekeraar geclaimd voor schade aan het schilderwerk van de houten dakgoten als gevolg van breuken in de lasnaden van de zinken goot. Verzekeraar heeft dekking geweigerd met de argumentatie dat een dakgoot niet kan worden gerekend tot een afvoerleiding zoals omschreven in de verzekering. De Commissie overweegt aan de hand van een objectieve uitlegmethode dat de lezing van Consument, dat een dakgoot gezien de functie gelijk te stellen is aan een afvoerleiding, eveneens een redelijke uitleg is. Nu twee redelijke lezingen naast elkaar bestaan, prevaleert de voor Consument gunstige uitleg. Verzekeraar dient daarom de kosten van het schilderwerk te vergoeden. De Commissie wijst de vordering toe.

Klik hier voor de complete uitspraak:  https://www.kifid.nl/fileupload/jurisprudentie/GeschillenCommissie/2017/uitspraak_2017-851__bindend_.pdf.