Kennedy Van der Laan verhuisd, maar blijft bij Westerpark

Advocatenkantoor Kennedy van der Laan is gisteren – 17 december jl. verhuisd naar een nieuw kantoorpand in Amsterdam. Per die datum is het onderkomen aan de Haarlemmerweg in de hoofdstad verruilt voor een nieuw bedrijfspand ‘Haarlemmerhof’aan de Molenwerf 16 (1014 BG) Amsterdam. Het postbusadres blijft ongewijzigd: P.O. Box 58188, 1040HD Amsterdam)

De nieuwe bedrijfslocatie ligt slechts op steenworp afstand van het vorige pand aan de Haarlemmerweg, maar heeft volgens CEO Joost Linnemann wel een geheel andere uitstraling. “Dit pand sluit beter aan bij wat we willen,” zo wordt hij geciteerd in Advocatie.

Kennedy van der Laan was de afgelopen 16 jaar gevestigd aan de Haarlemmerweg, vlakbij het Westerpark. Een omgeving die de medewerkers van het kantoor hoog waarderen. “Onze medewerkers vinden de ‘hippigheid’, de creatieve vibe die in deze buurt hangt heel prettig,” aldus Linnemann in Advocatie.  “Ze voelen zich hier thuis, dat vinden we belangrijk. Ook het gevoel van ‘een beetje anders willen zijn’ speelt mee.”

Een plek aan de Zuidas was mede daarom überhaupt geen optie. “Het nieuwe pand moest qua sfeer en uiterlijk nauwer aansluiten bij wie we tegenwoordig willen zijn. De werkverdieping in het huidige pand heeft in dat opzicht een te gesloten uitstraling. We wilden een transparanter omgeving, waar ook onze cliënten over de vloer kunnen komen. Dus niet zo snel mogelijk de cliënten naar de gang met de spreekkamers brengen, waar je geen enkele advocaat ziet. Zij moeten tussen de advocaten kunnen zijn.” De advocaten gaan overigens flexwerken binnen hun eigen sectie: verwacht wordt dat ze van plek rouleren tussen de afzonderlijke kamers.

Qua vierkante meters gaat Kennedy Van der Laan er weliswaar op achteruit – van 5.800 naar 4.000 vierkante meter –, maar het huidige pand is dan ook vooral te groot, zegt Linnemann. Van een bezuiniging is geen sprake, onderstreept hij: “De totale kosten van het nieuwe kantoorpand zijn vergelijkbaar met de huidige situatie.”

Bron Advocatie

Foto kennedy van der Laan