KakesWaal schenkt 4.000 euro aan manege Blijde Ruiters voor paardrijles aan mensen met een geestelijke of fysieke beperking

KakesWaal Expertise heeft vorige week dinsdag 22 september een bedrag van 4.000 euro geschonken aan manege De Blijde Ruiters in Zaandam , die paardrijles biedt aan mensen met een geestelijke of fysieke beperking. KakesWaal-directeur Dick de Boer: “Wij sponsoren bijvoorbeeld ook Friendship Sports Centre in Amsterdam voor gehandicapte sporters en gericht één paralympische sporter. Als bedrijf vinden wij – en onze medewerkers – dat we ook iets voor de Blijde Ruiters moesten doen. Het zijn onze Zaanse buren en zij kunnen alle steun goed gebruiken.”

Dat laatste beaamt voorzitter Wouter Veenis van de Blijde Rijders: “Een meer dan welkome cheque, want de situatie van de manege is op z’n minst zorgelijk. Met de cheque van 4.000 euro komt een sluitende exploitatie de Blijde Ruiters  weer een stapje dichterbij. Maar het gat van26.000 euro is met slechts drie maanden te gaan nog erg groot. Ieder jaar starten we met een gat in de begroting. Echter, de ervaring leert dat in de loop van het jaar verschillende schenkingen binnenkomen waardoor we in december alsnog om en nabij een nul resultaat uitkomen. Maar dat is dit jaar echter heel anders. Het hele jaar door paardrijles te kunnen bieden aan mensen met een geestelijke of fysieke beperking is niet vooraf dekkend te krijgen. Als we zouden moeten wachten tot er een sluitende begroting is, dan wordt er gewoon geen rijles meer gegeven”.   
 
Hij  vervolgt: “Recentelijk moesten relatief kort na elkaar vier paarden door ziekte en ouderdom worden vervangen. Daar bovenop breekt corona uit en moet de manege gedwongen sluiten. Als gevolg daarvan staan ook de contacten met potentiële sponsoren op een laag pitje. Er komt dus maandenlang geen cent binnen. Je ziet dan alle reserves snel opdrogen’’. Via een publieke inzameling werd gelukkig genoeg geld opgehaald om een nieuw, vierde paard te kopen, maar voor de continuïteit van de vereniging is ook extern geld nodig.

“Bedrijven willen best een doel of een project sponsoren, maar voortgang van activiteiten is kennelijk minder aantrekkelijk. Terwijl de manege daardoor juist flink in de problemen kan komen”, aldus Veenis, die  heel erg blij zegt te zijn met de bijdrage van KakesWaal. “We zijn ook niet de enige stichting of vereniging die het moeilijk heeft. Bij veel bedrijven staat het water inmiddels tot aan de lippen en dat maakt het voor ons extra moeilijk om naar sponsoring te vragen. Toch moet er wel iets gebeuren”.

Bij de foto: v.l.n.r.: Daniel Koster op paard Bella, Edith Blok, sponsor Dick de Boer (KakesWaal), Bianca Vernout en Fabian Franse (KakesWaal)

Bron : Noordhollands Dagblad / Dagblad Zaanstreek; foto Wim Egas